Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Türkiye’nin Twitter Hesabından İlk Paylaşım

Google Türkiye’nin Twitter Hesabından İlk Paylaşım

Dijital iletişim ajansı Senfonico tarafından Google Türkiye için hazırlanan video, Google Türkiye’nin Twitter hesabından paylaşılan ilk gönderi oldu.

Dijital iletişim ajansı Senfonico, geçtiğimiz yılın Ekim ayında Google’ın Türkiye’deki iletişim çalışmalarını yürüten ajans olacağını açıklamıştı. Google ve Think with Google markalarının iletişim çalışmalarını üstlenen ajans tarafından Google Türkiye için hazırlanmış ilk iş dün Google Türkiye’nin Twitter hesabından paylaşıldı.

Aramaya, öğrenmeye, keşfetmeye ve eğlenmeye devam

Google Türkiye’nin Twitter hesabından paylaşılan ilk gönderi olma özelliği taşıyan #AramayaDevam etiketli video, Türkiye’de en çok aranan bazı başlıklara ve bu konularla alakalı popüler videolara odaklanıyor. Twitter profiline “Aramaya, öğrenmeye, keşfetmeye ve eğlenmeye devam.” yazan Google Türkiye, popüler kültür ögelerinin yer aldığı, sosyal medyada viral olan videolardan kesitlerin bulunduğu video ile Twitter camiasına giriş yapıyor.

Paylaşılan içerikte popüler aramaların yanı sıra Google’ın Türkiye’deki kullanıcılar için hazırlamış olduğu Doodle’lardan da örnekler görmek mümkün. Bu tasarımları hazırlayan sanatçılarla röportajlar gerçekleştirdiğimiz Doodle’lar ve Çizerleri serimizde de yer alan tasarımlardan bazıları videoda karşımıza çıkıyor.

Google Türkiye, kısa sürede binlerce beğeni alan videoya yapılan yorumlara da esprili ve yaratıcı cevaplar vererek iletişimini sürdürdü. Bugün de atılan tweet’lere bakılırsa Google Türkiye, Twitter hesabını sosyal medyada daha fazla kişi ile iletişime geçmek, Google tarafından geliştirilen uygulamaları ve hizmetleri tanıtmak için kullanacak gibi duruyor.

Arama trendleri ile yılın adeta kısa bir özetini sunan Google, geçtiğimiz yılın sonuna doğru 2021 yılının küresel ölçekte ve Türkiye’de en çok aranan kelimelerini ve yılın arama trendlerini açıklamıştı. Popüler aramaları merak edenler o haberimize buradan göz atabilir.

Künye

Müşteri: Google Türkiye
Ajans: Senfonico
CEO: Tolga Esin
CCO: Canmert Koral
CSO: Aykut Keskin
COO: Serhat Arapoğlu
CDO: Gülçin Demircan
Kreatif Direktör: Alperen Altınöz, İzzet Seni
Kreatif Takım Lideri: Dila Tapan
Kreatif Ekip: Özlem Öztunç, İdil Turan, Mustafa Köse
Müşteri İlişkileri Grup Direktörü: Merve Bekçi
Müşteri İlişkileri Ekibi: Sarp Tosun, Doğa Şenyüz
Sosyal Medya Direktörü: Yağmur Başkesik
Sosyal Medya Grup Direktörü: Emre Arısoy
Sosyal Medya Ekibi: Özge Eser, Dilara Gülekçi Altın
Pazarlama Analisti: Buse Duman

Görsel: Twitter