Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Music, ABD’de herkesin kullanımına açıldı

Google Music, ABD’de herkesin kullanımına açıldı

Google kendisinden uzun zamandır beklenen ve bir süredir beta olarak yayında olan müzik servisini bugün ABD’de herkese kullanıma açtı.

Google Music ile kullanıcılar internet üzerinden tıpkı iTunes gibi müzik dinleyebilecek, kendi profillerinde yaklaşık 20 bin şarkı depolayabilecek, istedikleri şarkıya herhangi bir Android cihazdan ulaşabilecek. Aynı zamanda, müziklerini Google Plus, Facebook veya Twitter gibi sosyal mecralarda arkadaşlarıyla paylaşabilecek. 

* Google Music'in ilk anlaşma yaptığı mobil operatör T-Mobile. T-Mobile aboneleri hem bazı içeriklere ücretsiz ulaşabilecekler, hem de müzik satın almak istediklerinde ödemeleri cep telefonu faturalarına yansıyacak. 

13 Milyon'dan fazla şarkının bulunduğu Google Music servisinde, sadece Google Music'e özel içerikler de yer alıyor. Rolling Stones'un daha önce yayınlamamış 1973 Brussels Affair konser kayıtları, Coldplay, Shakira, Pearl Jam'in konser ve canlı kayıtları ile Tiësto'nun Google Music için yaptığı yeni miksi bunlardan bir kaçı.

Ayrıca Artist Hub ile kullanıcılar Android Market üzerinden Google Music'te ve YouTube'da kendi parçalarını satabilecekler. Google satışlardan aynı Apple Store mantığında %30 alacak.*

* Aygül Pembecioğlu tarafından eklemeler yapılmıştır.