Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’ın Yeni Projesi Çatınızın Güneş Enerjisine Uygunluğunu Söyleyecek

Google’ın Yeni Projesi Çatınızın Güneş Enerjisine Uygunluğunu Söyleyecek

Project Sunroof güneş enerjisine geçme konusundaki endişeleri ve soru işaretlerini geride bırakmayı sağlıyor.

Güneş enerjisi her ne kadar çevreyi koruma ve elektrik faturalarının yükünden önemli ölçekte kurtulma konusunda çok cazip bir seçenek olsa da insanların aklında bazı soru işaretleri bırakabiliyor. Aralarındaki en temel soru işe nereden başlamak gerektiği. Evinizin güneş enerjisinden yararlanma kapasitesi, ne kadar güneş paneline ihtiyaç duyduğu, elektrik faturanıza hayatınızdaki bu önemli değişiminin ne şekilde yansıyacağı gibi detayları yanıtlayamamak da güneş enerjisine geçememenin en büyük nedenleri.

Google, Project Sunroof ile bu tür cevaplanması zor gibi görünen detaylara açıklık getirmek için son derece pratik bir yöntem buldu. Google Maps’teki evinizin konum bilgisi üzerinden bu soruların hemen hemen hepsini cevaplayabilmek mümkün. Yıllık elektrik faturanızı girdiğinizde güneş enerjisine geçtiğiniz durumda yapacağınız tasarrufu da yine bu hizmetle öğrenebiliyorsunuz. Üstüne de evinize güneş paneli yerleştirecek yetkililerin bilgisini alabiliyorsunuz.

Evinizin güneş enerjisinden yararlanmak için uygun olup olmadığı konusundaki değerlendirme kriterleriyse hava durumu, çatı şekli, çatının güneş alma miktarı ve diğerler binalarla ağaçlardan alınan gölge miktarı.

Project Sunroof’dan şimdilik sadece San Francisco, Boston ve Fresno (California) bölgelerinde yaşayanlar yararlanabiliyor. Zaman içinde hizmetin tüm eyaletlerde geçerli olması planlanıyor. Hizmetten tüm dünyanın yararlanma ihtimaliyse henüz bir umuttan ibaret.

Görseller: YouTube, Google