Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Göçmenler için Çözüm Arayan Bilişim Maratonu: Borderless Hack [advertorial]

Göçmenler için Çözüm Arayan Bilişim Maratonu: Borderless Hack [advertorial]

Göçmen problemine çözüm bulmak için tüm tasarımcıları, bilgisayar mühendislerini ve girişimcileri bir araya getirmeyi amaçlayan Borderless Hack, 25-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Zamanın ve özellikle de bu coğrafyanın en büyük problemlerinden birisi göçmen krizi. Koca bir hayatı ardında bırakmayı göze alan insanlar çoğu zaman ölümle, görece şanslılarsa da işsizlik, sefalet, dışlanma gibi olumsuz durumlarla sonuçlanan bir yola çıkıyorlar. Evet konuyla ilgili imza kampanyaları yapılıyor, bağışlar toplanıyor ancak göçmen sorunu çığ gibi artarak büyümeye de devam ediyor.

Şikayet etmekten öte de bir şeyler yapacağımızı hatırlatan Hackquarters ve Kolektif House, Borderless Hack adlı bir hackathon düzenliyor. ABD Konsolosluğu, Garaj ve Habitat’ın desteğiyle 25 – 27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğe, göçmen problemine çözüm bulmak isteyen ve işini tutkuyla yapan tüm tasarımcılar, bilgisayar mühendisleri ve girişimciler katılabilir. Eğer bir ekibiniz varsa ekip olarak ya da bireysel olarak katılmanız da mümkün. Moderatörlüğünü Çağdaş Önen’in üstlendiği, sosyal bir etki yaratmayı amaçlayan hackathon, web & mobil uygulama ve Nesnelerin Interneti ürünleri geliştirmeye yönelik olarak gerçekleşecek.

Ne dersiniz herkes en iyi bildiği işi bu sefer de başkalarına fayda sağlamak için yaparsa dünya daha iyi bir yer haline gelir mi?

Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve takım veya bireysel olarak kayıt yaptırmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Görsel; Kolektif House