Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Girişimlerle Ajansların Birbirini Destekleme Modeli [Cannes Lions 2015]

Girişimlerle Ajansların Birbirini Destekleme Modeli [Cannes Lions 2015]

Dijital pazarlama ajansı R/GA, girişimlere sunduğu hızlandırıcı programla iki taraf için de verimli bir model sundu. Bu modelin meyveleri ise Cannes Lions'da hem oturuma konu oldu hem de birçok ödül kazandı.

Dijital pazarlama ajansı R/GA, 2013 yılında hızlandırıcı program açarak girişimciler için yeni bir kuluçka merkezi oluşturmuştu. Burada Nesnelerin Interneti alanında ürün ve fikir geliştiren girişimleri ağırlayarak reklamcı vizyonunu harmanlayan işler ürettiler. Girişimler, pazarlama ve iletişim uzmanlarının tavsiyeleriyle hızlı başlangıç yapma imkanı bulurken ajans da yarattığı kampanyalarla kendine yeni bir çalışma alanı yaratmış oldu. Tabii Cannes Lions’da kazandığı ödüller de cabası.

Bu ortaklıktan doğan ürünlere ve kampanyalara göz atacak olursak;

BioRanger

Tarım alanında çalışan BioRanger, çekirge veya hastalık gibi ekinlere zarar verecek vakaları anlık analiz eden ve hastalığı yayılmadan engelleyen bir mini laboratuvar. Geleneksel inceleme ve araştırma yöntemlerinde olası hastalığın teşhisi için 5 günlük bir analiz gerekiyordu. BioRanger, örnek mahsülü taşıma ve ulaştırma maliyetlerinde de kurtararak herhangi bir yerde çiftçinin kendi kendine sonuç almasını sağlıyor.

BioRanger, Product Design kategorisinde bir Product Design Lion kazandı.

Hammerhead

Hammerhead, bisiklet kullanıcıları için geliştirilen bir navigasyon cihazı. “T” şeklindeki tasarımıyla sürücüye sağ, sol, U dönüşü gibi yönergeleri ışıklandırmayla iletiyor. Uçakların iniş sırasındaki iletişim yönteminden ilham alan tasarım Bluetooth ile akıllı telefonlara bağlanarak tüm süreci kendi kendine yönetiyor. Bisiklet sürücülerinin ise telefonlarını kontrol etmeden, dikkatlerini yoldan ayırmadan gidecekleri noktaya en güzenli rotayı kullanmasını sağlıyor.

Hammerhead; Cyber, Mobile kategorilerinde Gold Lion, Silver Lion ve Bronze Lion kazandı. Product Design kategorisinde ise Product Design Lion kazandı.

Owlet

Owlet, anne ve babaların hayatlarındaki en değerli varlıkları, çocukları, büyürken geçen uykusuz geceleri güvenli uykuyla değiştirmeyi amaçlayan bir akıllı çorap tasarımı. Kalp ritmi ve oksijen seviyesini takip ederek olası bir değişimde ebeveynlere doğrudan haber veren çorap, anlık kontrollerle geçen uykusuz geceleri kontrol altına alıyor. Genişleyen çoraplarla bebeğin büyümesine uyum sağlarken kablosuz internet veya mobil bağlantıda oluşabilecek soruna karşılık harici hoparlörle aileye bilgi aktarabiliyor.

Owlet, Mobile kategorisinde Silver Lion ve Bronze Lion kazandı.

Görsel; Cannes Lions