Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçekten Giymek İsteyeceğimiz Giyilebilir Ürünler [RISE 2016]

Gerçekten Giymek İsteyeceğimiz Giyilebilir Ürünler [RISE 2016]

Bilgisayar başında oturmaktan sırt ağrısı çekenler için geliştirdiği ürünüyle Andrew Chang, giyilebilir dünyaya olan bakış açısını paylaştı.

Sırt ve bel ağrısı çekenleri sürekli olarak dik oturması gerektiğini hatırlatan Lumo Lift’in geliştiricisi Andrew Chang (Co-Founder, LUMO BodyTech) giyilebilir ürünlerin doğrudan fayda sağlaması gerektiğini belirtiyor. Sürekli olarak bilgisayar başında kamburunu çıkararak oturan Chang, oturuşunu bozduğunda titreyerek onu uyaracak bir sistem olarak tasarlamış. Chang, popülist karşılığıyla bir giyilebilir teknoloji ürünü olmayan Lumo Lift’i ve şirketi Lumo BodyTech’i bir sırt ağrısı çözümü sunan bir şirket olarak görüyor.

Kendi yaşadığı ayırıya çözüm ürettiği için kullanıcılarıyla oldukça kolay empati kuran Chang, teknolojinin sürekli olarak bizi daha çok oturmaya sevk ettiğini vurgulayarak fiziksel aksiyonlarımızdan vazgeçmememiz gerektiğini söyledi. Bu amaçla sırt ağrısına çözüm bulduktan sonraki hedefi olarak bunu belirleyerek Lumo Run’ı geliştirmişler. Çünkü giyilebilir ürünlerin sadece veri toplaması pratikte pek bir anlam ifade etmiyor. Ancak bu veri anlamlandırıldığı zaman kullanıcı için faydalı bir şeye dönüşüyor. Lumo Run’ın da nihai amacı bu noktada ortaya çıkıyor.

Andrew Chang, giyilebilir ürünlerin geliştirilirken dikkat edilmesi gerek 3 temel kuralın; kullanışlı, konforlu ve salt veriden daha fazlasını sunması olduğunu söyledi.

Görsel: Bigumigu, RISE