Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleceğin Cerrahları Suşiye ve Zamana Karşı Yarışıyor

Geleceğin Cerrahları Suşiye ve Zamana Karşı Yarışıyor

Japonyalı tıp öğrencilerinin cerrahi yetenekleri; minyatür origami kağıtları, suşi ve kurumuş böcekler üzerinde zamana karşı test ediliyor.

TBWAHakuhodo, Japonya’da tıp öğrencilerinin becerikli birer cerrah ve parlak bir doktorluk kariyerine sahip olmaları yolunda gerçekleştirdikleri alışılmışın dışındaki deneysel çalışmalardan derlenen bir reklam filmi hazırladı.

Japonya’nın batısında yer alan ve büyük bir hastane olan Kurashiki Hastanesi’yle (Kurashiki Central Hospital) bir araya gelen TBWAHakuhodo ajansı, kampanya için hazırlanan filmde, işe alım sürecindeki öğrencilerin cerrahi yeteneklerini; origami turnalar, suşi ve böceklerle birlikte test ediyor.

“Surgeon Tryouts” (Cerrah Denemeleri) adındaki kampanya, Japonyalı tıp öğrencilerinin geleneksel eğitim yöntemleriyle birlikte bilgiyi kitaplardan öğrenmeye yatkın olduğunu ve bu nedenle cerrahi anlamda yeterince alıştırma yapmadıkları için hazırlanmış. Denemeler sırasında zamana karşı yarışan geleceğin cerrahlarının omzuna bir de fiziksel mücadeleden kaynaklanan baskı ekleniyor ve yaşadıkları stres artıyor.

Hastanenin İnsan Kaynakları departmanı, tıp öğrencilerinin doktorluğa adım attıkları zaman birçok güçlükle aynı anda baş etmek zorunda kalacaklarını, zorlu koşullar ve kısacık zaman dilimleri içerisinde hayati kararlar verip aynı zamanda sakinliklerini korumaları gerektiğini belirtiyor ve bu kampanyanın, tıp öğrencilerinin yazılı sınavlar ve sözlü mülakatlarla öğrenemeyecekleri gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmak için hazırlandığını belirtiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=u4f_bx0K0Nc
Künye:

Reklamveren: Kurashiki Central Hospital
Başlık: “Surgeon Tryouts”
Yaratıcı Ajans: TBWAHakuhodo Japan
Prodüksiyon Şirketi: Tyo Monster, dot by dot
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Kazoo Sato
Sanat Yönetmeni: Yuki Tokuno
Metin Yazarı: Takeshi Ogasahara
Tasarım: Hyewon Choi
Yaratıcı Teknoloji Uzmanı: Masashi Matsukura
Halkla İlişkiler: Takahiro Miura
Yönetmen: Kazuma Kitada
Görüntü Yönetmeni: Yoshitaka Murakami
Editör: Yoshitaka Honda, Dai Haga
Web Tasarım: Taichi Ito

Görsel: YouTube