Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okul Servisi Penceresinden Mars Manzaraları

Okul Servisi Penceresinden Mars Manzaraları

Amerikan havacılık ve uzay şirketi Lockheed Martin, okul otobüsünün camlarını Mars’a açılan birer pencere haline getirerek, çocukları unutulmaz bir yolculuğa çıkardı.

Dünya çapındaki gelişmiş teknolojik sistem, ürün ve hizmetler için; araştırma – geliştirme, tasarım, üretim, entegrasyon alanlarında 126.000 çalışanla birlikte faaliyet gösteren küresel güvenlik, havacılık ve uzay şirketi Lockheed Martin, çocuklar için paylaşımlı bir sanal gerçeklik yolculuğu yarattı.

Lockheed Martin, çocukların içlerindeki potansiyele güvenmelerini sağlayıp bu potansiyeli açığa çıkartmalarına yardım etmek ve hatta onların Mars’a yolculuk etme hayallerini bir parça gerçek kılabilmek için “The Lockheed Martin Virtual Experience Bus” isminde bir sanal yolculuk hazırladı. Bu sanal otobüs yolculuğu, aynı zamanda Lockheed Martin’in ülke çapındaki STEM (FeTeMM; Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimi programı ‘Generation Beyond’un da önemli bir parçasını oluşturuyor.

Bu yolculukta, bir otobüsün camlarına yerleştirilen yüksek çözünürlükteki ekranlara aktarılan bir dizi sanal gerçeklik deneyimi yer alıyor. Bir servis otobüsü dolusu çocuk, okula gidene kadar kırmızı renginden dolayı Kızıl Gezegen olarak da tabir edilen ve en hızlı uzay aracının bile ancak birkaç aylık yolculuk sonucunda ulaşabildiği Mars’ın yüzeyinde, yalnızca saniyeler içerisinde keşfe çıkma fırsatı buluyor.

Uzayın bilinmezlikleri konusunda etkileyici keşiflere imza atacak geleceğin astronotlarının şu an okul sıralarında olduğunun bilincinde olan Lockheed Martin, bu sanal gerçeklik yolculuğunu McCann New York ve Framestone işbirliğiyle hayata geçirdi.

The Martian (Marslı) filmi için Mars’a daha önceden yine sanal olarak seyahat eden ve Gravity (Yerçekimi) filmiyle Oscar alan yapım stüdyosu Framestone, 517.998 kilometre karelik Mars yüzeyinin bir kopyasını otobüs yolculuğuna sığdırmayı başardı.

Güncelleme: 06.03.2017
The Field Trip to Mars, SXSW 2017 Interactive Innovation Awards finalistleri arasında yer alıyor.

Künye:

Ajans: McCann New York
Marka: Lockheed Martin
Kuzey Amerika Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Eric Silver
Eş-Yekili Yaratıcı Yöneticie: Sean Bryan, Tom Murphy
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Vann Graves
Küresel Yetkili Yaratıcı Yönetmen: John Mescall
Grup Yaratıcı Yönetmeni: Josh Grossberg, David Waraksa
Sanat Yönetmeni: Kavon Johnson
Yazar: Joe Moon
Orijinal İçerik Yapımcısı: Sebastian Savino, Eric Perini
Yetkili Prodüksiyon Yöneticisi: Nathy Aviram
Kıdemli Yapımcı: Chance Bassett
Yetkili Entegre Yapımcı: Kathy Love, Christine Lane
Yetkili Müzik Yapımcısı: Eric David Johnson
Yetkili Hesap Yöneticisi: LisaAnn Nocella
Hesap Yöneticisi: Rik Koletar
Marka Yöneticisi: Chloe Scutt
Yetkili Strateji Yöneticisi, Kuzey Amerika: Steve Zaroff
Kıdemli Strateji Yöneticisi: Mike Medeiros
Strateji Yöneticisi: Jessica Mendoza
Stratejist: Chris Cooper

Görsel: YouTube