Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gargara Markasından Görme Engellilere Gülümsemeleri Hissettiren Uygulama

Gargara Markasından Görme Engellilere Gülümsemeleri Hissettiren Uygulama

Listerine görme engelli kişilere karşılarındaki gülümseyenlerin mimiklerini algılayıp sesli/titreşimli bildirime çeviren bir uygulama hazırladı.

Görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına teknolojiden yararlanarak hazırlanan projelerin son bir yıl içinde uygulama ve üç boyutlu modellemelere odaklandığını görüyoruz. Görme engelli bir hamilenin ultrason sırasında bebeğini üç boyutlu modellemesi üzerinden hissetmesi ve sanat eserlerinin üç boyutlu modellemelerini görme engellilerle buluşturan sergi üç boyutlu teknolojinin sağlayabildiği imkanlardan. Uygulamalara baktığımızda yoğun ilgi gören Be My Eyes ile şehir trafiğinde yönlendirme olanağı veren SeeLight öne çıkıyor.

JWT London gargara markası Listerine için hazırladığı uygulamayla görme engelliler yakınlarındaki kişiler gülümsediğinde bunu bir ses veya titreşim bildirimi şeklinde algılayabilmiş. Uygulama kişinin bulunduğu konumun beş metre ötesi içinde bulunan kişilerin gülümsemelerini tespit edip ses veya titreşimli bildirime çevirebiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=9L8P3XZ9mIo

Oscar’a en iyi belgesel dalında iki kez aday olmuş ve aynı zamanda görme engelli bir dağcının altı görme engelli gençle beraber atıldığı macerayı anlatan belgesel Blindsight‘ın yönetmeni Lucy Walker uygulamayı tanıtan filmin yönetmenliğini üstlenmiş. Listerine’nin yeni ürünüyle birlikte uygulama temelli kampanya bu hafta Birleşik Krallık, İrlanda, Güney Afrika, Hollanda ve Almanya’da piyasaya çıktı. Android cihazları için geliştirilen uygulamaya buradan erişiliyor.

Görseller: Youtube