Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ekümenopolis’in Yapımcılarından Yeni Belgesel: Yeniden İnşa Çağı

Ekümenopolis’in Yapımcılarından Yeni Belgesel: Yeniden İnşa Çağı

Kentleşme ve bu uğurda aşılan eşiklerinden yola çıkarak küresel finans ve sermayenin kentleşmesini işleyen film Indiegogo üzerinden destek topluyor.

Toplumsal yaşamın devamlılığı için hatta toplum olgusundan bahsedebilmek için bir arada yaşamamız ve kentleşmemiz gerekiyor. Tarihsel süreç içerisinde insanlık bu yönde evrilmeyi tercih etmiş olsa da günümüzdeki kentleşme kavramı ile idea noktasındaki kent arasında büyük bir uçurum var. Masalsı şehirler göremediğimiz gibi fare deliğinde yaşayıp koyduğumuz kapanlardan kaçarak yaşamaya medeniyet veya kozmopolit şehirli gibi yaftalar yakıştırıyoruz.

Kentleşme ve kent dönüşüm eleştirisi olan Ekümenopolis‘in yapımcıları bu kez çok daha büyük ölçekli bir projeye hazırlanıyor. Sadece bir şehre, bir topluma odaklanmaktan ziyade küresel finans ve sermaye alanındaki aktörleri ve bunların güçten destek alarak kentleri nasıl değiştirdiğini işleyecek. Yeniden İnşa Çağı (The Age of Restoration) projesi, Indiegogo üzerinden başlatılan bir kampanyayla duyuruldu.

Bu kez küresel alanda etki yaratmayı hedefleyen Gaye ve İmre ikilisi, filmin ilk etapta güçlü bir kamuoyu yaratabilmesi için üst düzey bir fragman hazırlanması gerektiğine inanıyor. Ve bu fragmanı ortaya çıkarabilirlerse büyük ölçekli sponsorlarla iletişime geçerek Yeniden İnşa Çağı’nı gerçeğe dönüştürebilecekler.

Belgeselin hayata geçmesi için Indiegogo kampanyası üzerinden destekte bulunabilirsiniz. Gaye ve İmre’nin 1 Eylül’de yayınladığı gönderi de projenin onlar için önemini ve samimiyetlerini açıkça ortaya koyuyor.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Selam Arkadaşlar 🙂 Öncelikle Barış Gününüz Kutlu Olsun! Duyduk duymadık demeyin, biz bugün Bozcaada’da bir tek köpeğ…

Posted by Ekümenopolis on Tuesday, 1 September 2015

Görsel; Indiegogo, CC0