Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford GT’nin Le Mans’a Dönüşü

Ford GT’nin Le Mans’a Dönüşü

1960'larda Ferrari'yi yenmek için Le Mans'a giren ve bunu başaran Ford, yeni GT ile dayanıklılık şampiyonasına geri dönüyor.

Sene başında Cenevre’de yakından gördüğümüz ve sizlerle paylaştığımız, yılın önemli otomobil lansmanlarından biri de Ford’un yenilenen efsane spor modeli GT’ydi.

Ford elbette bu efsane modeli sadece ürün gamına bir süper spor model eklemek için geliştirmedi. GT’nin geçmişinde oldukça ateşli bir hikaye var. 1963’te Ford’un Ferrari’yi almak üzere harekete geçmesi ve olumlu geçen ilk görüşmelerden sonra Enzo Ferrari’nin markayı satmaktan vazgeçmesi, Ford’un o zamanki yöneticisi Henry Ford II’nun konuyu gurur meselesi yapmasına neden olur. Ford, Ferrari’nin çok başarılı olduğu Le Mans 24 Saat yarışlarını gözüne kestirir ve hızla bir yarış takımı ve otomobili hazırlıklarına başlar. 1965’te takım iyidir ama genel olarak yarışlarda tecrübe edinirler. 1966’daysa Le Mans tarihinin efsane zaferlerinden birini alır Ford: Sadece 1. değil, 2. ve 3. otomobil de birer Ford GT’dir.

Ford 1966 zaferini hatırlatarak 2016’da, bu zaferin 50. yılında Le Mans’a geri dönüşünü aşağıdaki reklam filmiyle duyurdu.

Bu yıl Le Mans 24 Saat yarışını kazanan Porsche de Le Mans’a uzun bir aradan sonra 2014’te geri dönüş yapmıştı. Porsche’nin dönüşünü bir reklam filmiyle fırsata dönüştüren modern Le Mans’ın efsane takımı Audi’nin işini de Bigumigu’da haber yapmıştık.