Ford günlük yaşamdaki sorunlara çözüm ürettiği prototiplerle otomobillerindeki teknolojilerini tanıttığı harika kampanyalar yapıyor. Tüylü dostlarımızın yılbaşında yaşadığı havai fişek korkusuna çare olan bir sessiz kulübe yapmış, böylece otomobillerde kullandığı aktif gürültü önleme teknolojisini tanıtmıştı. Yatakta şerit işgalini önleyen Lane-Keeping Bed ile şerit koruma teknolojisini, otomobil ortamı yaratan akıllı beşik Max Motor Dreams ile Ford Max’i tanıtmıştı. Şimdi ise kendi kendine fren yapan market arabası Self-Braking Trolley var karşımızda.
Self-Braking Trolley, çarpışmaları önlemek için sensörler kullanan akıllı bir market arabası. Böylece alışverişi daha stressiz bir deneyim haline getiriyor. Ford, bu prototip aracılığıyla yoldaki kazaları önlemeye yardımcı olan çarpışma önleyici sistemini tanıtıyor. Dolayısıyla satışa çıkacak bir ürün olmadığının altını çizelim.
Ford’un çarpışma öncesi destek teknolojisi; yoldaki araçları, yayaları ve bisikletlileri tespit etmek için ön tarafı gören bir kameradan ve radardan oluşuyor. Sistem sürücüyü çarpışmaya karşı uyarıyor ve sürücü uyarılara yanıt vermezse, otomatik olarak fren yapıyor. Aynı şekilde Self-Braking Trolley de önündeki insanları ve nesneleri tarayan bir sensör kullanıyor ve potansiyel çarpışma tespit ettiğinde otomatik olarak fren yapıyor.
Self-Braking Trolley ile stressiz alışveriş
Market arabaları, kontrol etmesi güç araçlar olabiliyor. Örneğin, otoparkta kendi kendini hareket eden bir market arabasını doğru yerde sabit tutmaya çalışmak, pek çoğumuzun yaşadığı can sıkıcı bir durumdur. Çocukların market arabalarıyla olan ilişkisi ise bambaşka sorunlar yaratıyor. Market alışverişi, çocuklar için sıkıcı bir süreç. Dolayısıyla çocuklar bu market arabalarını oyuncak gibi görebiliyor ve yetişkinleri taklit edip bu araçları kullanmaya kalkabiliyor. Ancak bir çocuk, market arabasını itmeye başladığında arabanın kontrolden çıkıp etrafa ve insanlara çarpma riski doğuyor. Self-Braking Trolley bu kaosu ve ortaya çıkabilecek tehlikeli durumları ebeveynlerin bir şey yapmasına gerek kalmadan önleme fikriyle ortaya çıkmış.