Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fiyatları Mahallelinin Alım Gücüne Göre Ayarlayan Restoran: Everytable

Fiyatları Mahallelinin Alım Gücüne Göre Ayarlayan Restoran: Everytable

Doğal ve sağlıklı besinlere herkesin ulaşmasını isteyen Everytable, fiyatlarını bulunduğu bölgedeki insanların gelir düzeyine göre belirliyor.

Güney Los Angeles’ta 30 Temmuz’da açılan sağlıklı fastfood restoranı Everytable, farklı gelir gruplarından insanlar için farklı ücretlendirme politikasına sahip bir restoran. Restoranda satılan 1 tabak yemeğin fiyatı, bölgede yaşayan insanların gelir düzeyi göz önünde bulundurularak belirleniyor.

Mevsimlik, taze ve sağlıklı ürünlerle hazırlanan yemeklerin fiyatı 2,5 ila 4,5 dolar arasında değişiyor. İhtiyaç sahibi insanlara sebze meyve satın alabilmeleri için bağışta bulunan Groceryships organizasyonunun da kurucusu olan Sam Polk ve David Foster tarafından kurulan Everytable’da yiyecekler günlük olarak hazırlanıyor.

Görsel: everytable.com/mission

Menüdeki sağlıklı yiyecekler, diğer birçok fastfood zincirinin aksine ekstra kalori alınmasını engelliyor. Hamburger veya patates kızartması gibi ürünler satılmıyor. Mevsimlik olarak değişen menüde yerel erzak toptancılarından alınan malzemelerle hazırlanan salatalar, barbeküde pişirilen tavuk ya da balık etinden yemekler, sebze-meyve ve hindi eti kullanılarak hazırlanan köftelerden oluşan çocuk menüsü yer alıyor.

Buzdolabı raflarına yerleştirilen yiyecekleri müşteriler isterlerse alıp götürebiliyor ya da mikrodalga fırında ısıtarak orada yiyebiliyor. Elde kalan yiyecekler her gün evsiz insanların kaldığı barınaklara bırakılıyor.

Yakın bir gelecekte Los Angeles şehir merkezi civarına yeni bir şube daha açmayı planlayan Everytable burada ise fiyatları yine çevrede yaşayan insanların bütçesine göre ortalama 8 dolar civarında tutmayı hedefliyor.

Görsel: Everytable