Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Filmlerin Dans Sahneleri Popüler Müziklerle Buluşuyor

Filmlerin Dans Sahneleri Popüler Müziklerle Buluşuyor

Lewis Wake, Twitter üzerinden kült filmlerde bulunan dans sahnelerini kendi seçtiği müziklerle yeniden yorumluyor.

Kült filmlerin ikonik dans sahnelerini pek çok kişi tarafından hatırlanır. Pulp Fiction, Love Actually ya da bir müzikal olduğu için bolca dans sahneleri içeren La La Land. Filmlerde yer alan bu dans sahneleri pek çok film sever için akılda kalıcı olmuştur. Peki bu meşhur sahnelerde geçen müzikler filmde geçenden farklı olsaydı. Ne kadar uyumlu olabilirdi?

“Hiç arkadaşım yok o halde filmlerdeki meşhur dans sahnelerini alıp onlara uygun farklı parçalarla birleştirip neden yeni bir şey yaratmıyorum.” diyen Lewis Wake isimli bir Twitter kullanıcısı Pulp Fiction’dan Titanic’e, Mr. Bean’den High School Musical’e kadar pek çok kült filmin dans sahnelerini alıp uygun ritimde başka şarkılarla birleştirdi. Twitter zinciri kullanıcılardan oldukça güzel yorumlar aldı.

Filmlerdeki bu meşhur dans sahnelerinin ritimlerine uygun bir şekilde farklı parçalarla eşleştiren Lewis Wake Edinburg İskoçya’da yaşıyor ve kendisi profesyonel bir DJ. Wake aynı zamanda dijital tasarımla ilgileniyor. Avrupanın pek çok yerinde etkinliklerde yer alan sanatçı Twitter üzerinden başlattığı zincirin beğeni toplaması üzerine yarattığı eşleştirmeleri Youtube sayfasına da yüklemeye başladı. Twitter zinciri Love Actually filminin dans sahnesi ve Billie Eilish “Bad Guy” şarkısıyla başlıyor.

Wake tek günde düzenlediği dans sahnelerinin olduğu 20’ye yakın paylaşım yaptı

Zincirin kısa sürede yayılmasının ardından Lewis Wake kesip düzenlediği sahneleri eklemeye devam etti ve bir günde yaklaşık 20 adet film sahnesini müziklerle birleştirdi. Yaptığı düzenlemelerin beğenilmesinden ve sosyal medyada paylaşılmasından oldukça mutlu olan Wake önceden hazırlamış olduğu sahneler bitince film sahnelerini müziklerle birleştirdiği güncel işlerini paylaşmaya başladı.

Wake düzenleme işini beğenenlere PayPal üzerinden teşekkür edebileceklerini de duyurdu. Yaptığı düzenlemlerden memnun kalan insanların yolladığı mesajlar ve yaptığı bağışlar sanatçıyı oldukça mutlu etti ve daha fazla dans içeren film sahnelerini müzikle buluşturacağının sözünü verdi. Sanatçı çalışmalarını sürdürüyor. Hazırladığı işleri önce Twitter adresine sonrasında Youtube sayfasına yüklemeye devam ediyor. Wake, şu ana kadar Youtube sayfasına yüklediği videoları bir çalma listesinde topluyor. Hazırladığı çalma listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Youtube