Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Kültürlerden Büyükannelerin Birlikte Yemek Pişirdiği Restoran

Farklı Kültürlerden Büyükannelerin Birlikte Yemek Pişirdiği Restoran

Kim babaannelerden ve anneannelerden daha iyi yemek pişirebilir ki?

Enoteca Maria adlı restoranın kurucusu Jody Scaravella yaklaşık 10 yıl önce İtalyan büyükannelerle çalışmaya başlamış ve daha sonra işlerini büyüterek dünyanın dört bir yanından 30 büyükanne ile çalışır duruma gelmiş. Öyle bir mutfak düşünün her gece İtalyan bir büyükanneyle; Arjantin’den, Cezayir’den, Suriye’den, Dominik Cumhuriyeti’nden, Polonya’dan, Liberya’dan ve Nijerya’dan gelmiş bir başka büyükanne bir araya gelip yemek pişiriyor.

Ortaya çıkan zenginlik o kadar muhteşem ki Enoteca Maria, insanların yemek yiyebileceği bir mekan olmanın ötesine geçiyor. Farklı kültürleri bir araya getiren eşsiz bir mutfak yaratırken, kendi yaşamıyla aşırı meşgul olan genç nesil tarafından ihmal edilen büyükannelere, insanlara güzel yemekler yedirebilmenin hazzını yaşatıyor.

“Aile piramidinin en tepesinde olduklarından büyükannelerin hepsi kendilerini patron gibi hisseder. Onları aynı anda bir mutfağa koyduğunuzda ise tüm bu patronlar kendilerini önemli bir görevdeymiş gibi hissetmeye ve diğerlerinin ne pişirdiğini gözlemlemeye başlıyor – ki bu bazen tehlikeli olabiliyor.” diyen Scaravella yaptığı işten duyduğu mutluluğu şöyle ifade ediyor: Avustralya’dan, İngiltere’den, İtalya’dan düzenli olarak rezervasyon için bize telefon açıyorlar. Manhattan gibi her köşe başında restoran olan bir yerden bile çok sayıda müşterimiz var. Tüm bunlar bizi gururlandırıyor.

Görsel: YouTube