Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bilet ile yemek yenilen restoran: Next

Bilet ile yemek yenilen restoran: Next

Ankara ve İstanbul‘da Borsa diye bir yer vardı bilmiyorum hala var mı? Olay, borsadaki gibi içecek fiyatları inip çıkıyordu. Siz takip edip, uygun zamanda içeceğinizi alıyordunuz.

Az evvel Next‘i görünce (az sonra anlatacağım restoran) onu hatırladım. Bir de tabi daha önceden haber yaptığımız kör deneyimi yaşadığınız restauran vardı (Türkiye,Antalya’da Adam&Eve’de var kendileri).

Next, uzun zamandır heralde açılıyor diye fragmanını izlediğim tek restoran :))

Next, Şikago’da açılacak, senede 4 kez menü değiştirecek olan ve önemli tarihi yemek olaylarından esinlenen bir restoran olacakmış. Yanlız burda önemli tarihi olaylar diyoruz, gelecekte de bazıları geçecekmiş :))

5 ya da 6 yemekten oluşan sabit bir menü verilecekmiş. İlginç yanı şu rezervasyon yerine aynı uçak bileti sistemi gibi bir sistemlerinin olması ve bilet alıp gidebiliyor olmanız. Bileti alma zamanınız sizin bilet fiatınızı etkiliyor, yani cumartesi giderseniz daha çok ödüyorsunuz, aynı uçak biletlerindeki gibi. Tabi en güzeli, yemek bitince ödemek için garsonu beklemenize gerek kalmıyor olması :)) Biletler 40$ ile 75$ arası değicekmiş.

İsteyenler için senede 4 defa değişecek menü için kombine biletler de alabileceklermiş 🙂

İlginç…

Türkiye’den bildiğiniz böyle garip rituelleri olan ve değişik mutfak deneyimleri yaşatan yerler var mı?