Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ev Halkını Tüylü Bir Dost İçin İkna Eden Yapay Zekâlı Video Aracı

Ev Halkını Tüylü Bir Dost İçin İkna Eden Yapay Zekâlı Video Aracı

Mama markası IAMS, sevdiklerini tüylü bir dost edinmeye ikna etmek zorunda olanların işini kolaylaştırmak için yapay zekâlı bir video aracı hazırladı.

IAMS’ın video üreten aracı, ev halkına tüylü dostunuzla geçireceğiniz güzel günlerin bir önizlemesini izletmenizi sağlıyor. Başka bir deyişle her şeyin ne kadar güzel olacağını anlatan bir kısa film hazırlıyorsunuz. “I Want a Puppy/Kitten Studios” adını taşıyan araç, yüksek kaliteli kısa filmler oluşturmaya yardımcı olmak için Google’ın Veo 2 modelini kullanıyor.

IAMS, Google’ın Veo 2 video oluşturma modelini kullanan ilk şirketlerden biri ve bunu adeta Kanada halkını yönetmen koltuğuna oturtmak için kullanıyor. Kullanıcının, hanehalkını evi yeni bir köpek yavrusu veya kediye açmaya ikna etmesini sağlayabilecek, kişiselleştirilmiş ve sinematik 60 saniyelik filmler oluşturmasına yardımcı oluyor. İkna edilecek kişiler de ev arkadaşları, ebeveynler veya sevgili oluyor genellikle. Hele de eve 2. veya 3. bir tüylü dost getirilmek isteniyorsa ikna süreci biraz daha zorlaşabiliyor.

IAMS’ın kampanyası ve video üretme aracı “satına alma sahiplen” prensibine odaklı değil. Gerçi sokakların ve barınakların  da terk edilmiş cins hayvanlarla dolu olduğu düşünülürse kampanyanın sahiplenmeler için de işe yarayabileceğini kabıl edebiliriz. Türkiye’de yapılmış bir kampanya olsaydı, “sahiplenmek” odaklı çok daha iç ısıtan detaylar eklenebilirdi kuşkusuz.

IAMS’ın video aracı, gişe rekorları kıran yapımların tarzında kısa filmler üretiyor

IAMS markası Mars grubuna ait. Mars Pet Nutrition Kanada’nın pazarlama müdürü Animesh Kumar araçla ilgili şu açıklamayı yapmış: “Gösterişli slayt gösterisi sunumlarından şarkılara ve gösterişli jestlere kadar, potansiyel evcil hayvan sahiplerinin yeni bir evcil hayvan fikrini ortaya atarken ne kadar ileri gittiklerini biliyoruz. Ekibimiz, Kanada genelinde daha fazla hane için evcil hayvan sahibi olma isteğini gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olmak amacıyla ‘Bir Yavru Köpek/Yavru Kedi İstiyorum Stüdyolarını’u yaratmak istedi. Daha da önemlisi, evcil hayvan sahibi olmanın faydalarını da anlatmaktan heyecan duyuyoruz.”

“Evet” cevabının geldiği o büyülü anı yaşamak…

IAMS’ıun kampanyasının gerçekleştirilmesi, Mars’ın Google Ads ve Google Cloud ile uzun süredir devam eden küresel ortaklığı sayesinde kolaylaşmış. Son teknoloji araç, kullanıcıların tür (köpek veya kedi), amaçlanan isim gibi ayrıntılarla içeriği özelleştirmesine ve mesajı evcil hayvan sahibi olmak isteyen kişinin hedef kitlesine göre uyarlamasına olanak tanıyarak gerçek görünen ve hissedilen çarpıcı yüksek kaliteli filmler üretiyor. Gelişmiş yapay zeka aracı gerçek dünya fiziğini ve hareketini anlayarak yeni bir evcil hayvan sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Tüm bunlar dakikalar içinde gerçekleşiyor, böylece potansiyel evcil hayvan sahipleri ayrıntılı sunumlara daha az zaman harcayabiliyor ve ailelerine yeni katılacak üyeye hazırlanmak için daha fazla zaman ayırabiliyor.

“Hepimiz ‘Bir evcil hayvan istiyorum’ hissini deneyimledik – veya sevilen birinden eve tüylü bir aile üyesi eklememiz için hafif bir baskı gördük,” diyor adam&eveDDB baş kreatif direktörleri Ant Nelson ve Mike Sutherland. “IAMS’ı Google ve onun son teknoloji Veo 2 AI teknolojisiyle bir araya getirerek, hayvan severlerin ‘evet!’ anını teşvik etmek ve evcil hayvan hayallerini gerçeğe dönüştürmek için gişe rekorları kıran film tarzında tanıtımlar oluşturmalarına yardımcı oluyoruz.”

‘I Want a Puppy/Kitten Studios’u denemek isteyenler bu adresi ziyaret edebilir.

Görsel: Unsplash