Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ev Tasarımını Oyunlaştıran Yapay Zekalı Yazılım

Ev Tasarımını Oyunlaştıran Yapay Zekalı Yazılım

Design With Frank, zaman ve bütçe gerektiren tasarım sürecini oyunlaştırarak ev tasarlamayı basit ve eğlenceli bir deneyim haline getiriyor.

Evini kendine özel şekilde tasarlamak/yenilemek isteyen ev sahiplerinin bir mimar kiralamasına gerek olmadan hayallerindeki evi yaratabilecekleri bir araç olsaydı nasıl bir değişim yaşanırdı? Bu sorudan yola çıkan Design With Frank, insanların tam olarak bunu yapmasına olanak tanıyan yeni bir web uygulaması.

Bu yapay zeka destekli yeni yazılım, herkesin bir servete mal olmadan ihtiyaçlarını karşılayan bir ev yaratabilmesini sağlıyor. Tasarım sürecinin son derece kullanıcı dostu – Sims oynamak kadar basit- olmasına önem verilmiş.

Design With Frank ile kullanıcı, kendi evinin mimarı olabiliyor

Mevcut çevrim içi inşa oyunlarının çoğu gibi, kullanıcılar bir evi özel olarak tasarlamak için 3B blokları kullanabiliyor, birbirine bağlayabiliyor. Tasarımları için kullanabilecekleri hazır planları programın içinde bulabiliyorlar. Bu pratiklik, projelerin bir fikirden sadece birkaç hafta içinde izin ve inşaata hazır kapsamlı mimari planlara dönüşmesine izin veriyor.

Aracı geliştiren Chloe Fan ve Gabriel Munnich, uygulamanın alfa sürümünü, biri başlangıç ​​ve diğeri tam bir yapı seti olmak üzere iki farklı paket olarak piyasaya sürdü. Kişi bu araç sayesinde kendi projesine dahil edilebileceği diğer tasarımcıların kreasyonlarını da kullanabiliyor. Örneğin, yakın zamanda ünlü mimar Ben Uyeda’nın bir tasarımı bir kullanıcının projesine entegre edilmiş.

Chloe Fan ve Gabriel Munnich aracı yaratırken sürdürülebilirliği de göz önünde bulundurmuş. Design With Frank ile tasarlanan evler, ısı kaybını en aza indirmek için güneş enerjisi kazanımı ve yalıtım içeriyor. Kullanıcılar tasarımı tamamladıklarında, 3B baskılı bir modelini de satın alabililiyor.

Görsel: Vimeo