Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ev aletlerinizi cepten kontrol etmek ister miydiniz?

Ev aletlerinizi cepten kontrol etmek ister miydiniz?

Evde, işte, cepte, her yerde internet ulaşımı sıradanlaştı, ama internetin ev otomasyonunda kullanımı konusunda tabana yayılan bir uygulamadan bahsetmek pek mümkün değil. Pazardaki bu ihtiyacı gidermek üzere Belkin tarafından geliştirilen WeMo, internet üzerinden evdeki elektrikli cihazların açılmasını/kapatılmasını mümkün kılan bir cihaz.

Evinizdeki kablosuz ağa bağlanan WeMo'ya iPhone veya iPad gibi cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir uygulama üzerinden ulaşabiliyorsunuz.Bu uygulama sayesinde iPhone/iPad evdeki elektrikli cihazlarınızı yönetebildiğiniz bir uzaktan kumandaya dönüşüyor.

Ayrıca bu uygulamayı kullanarak cihazların açılış kapanış saatlerini gün ve saat olarak programlayabiliyorsunuz.WeMo paketinin diğer bir parçası da hareket algılayıcısı olan bir cihaz.Bu cihazı çalıştırdığınızda,cihazın algılama alanı içinde bir hareket olduğunda cihazın bağlı olduğu elektrikli alet çalışmaya başlıyor ve bu aletin çalışmaya başladığı bilgisi cep telefonunuzdaki uygulamaya bir uyarı mesajı olarak geliyor.

WeMo'nun uyumluğu olduğu ürünler; iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch 4. Jenerasyon, iPod Touch 3. Jenerasyon, iPad, iPad 2, iPad 3