Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eric Clapton için özel yapım Ferrari

Eric Clapton için özel yapım Ferrari

Markaların hedef pazarı sınıflandırmaya tabi tutup pazara yatay veya dikey farklılaştırılmış ürünler ile girmesi özellikle otomotiv sektöründe sıklıkla rastlanan bir durum. Bunun en bilinen örnekleri genellikle tüketici beklentilerinin daha büyük ve daha güçlü araçlardan yana olduğu Amerika pazarında görülüyor. Avrupalı üreticiler bu pazara girerken mevcut araçlarının yüksek motor hacmine sahip versiyonlarını tercih ederken Honda, Toyota, Nissan gibi Japon üreticiler de Acura, Lexus, Infiniti gibi alt-markalar ile pazara giriyorlar.

Ancak bir de sınırlı sayıda üretim yapan Ferrari, Lamborghini, Bugatti gibi markalar ve onların farklılaştırılmaktan öte kişiselleştirilmiş ürünlerini görebiliyoruz. Bunun bir örneği de Ferrari'nin, İngiliz gitarist Eric Clapton için özel olarak hazırladığı, 458 Italia modeli üzerine geliştirilen SP12 EC modeli.

autoblog'un haberinde yazılana göre bir Ferrari tutkunu olan Eric Clapton, daha önce 3 kez sahip olduğu 512BB modelinden ilham alınmış bir araca sahip olmak istemiş ve böylece Pininfarina stüdyolarında şekillenen bu araç üretilmiş.