Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Endangered Emoji: Nesli Tükenmekte Olan Hayvanları Emojileriyle Kurtarın

Endangered Emoji: Nesli Tükenmekte Olan Hayvanları Emojileriyle Kurtarın

WWF son kampanyasıyla nesli tükenmekte olan hayvanlara ait emojileri kullanarak bağış yapmanızı sağlıyor.

Belli aralıklarla nesli tükenmekte olan hayvanları koruma amacıyla çeşitli kampanyalar görüyoruz. Aralarında şimdiye kadar en etkili, katılımın en yüksek oranda olabileceğini düşündüğünüz kaç kampanya oldu, olduysa nelerdi (yorum kısmına bekleriz); bu bir yana WWF son kampanyası “Endangered Emoji” ile arşivlik bir kampanya gerçekleştirdi.

Emoji kullanımları çoğumuz için önemli bir iletişim yolu olmuşken nesli tükenmekte olan 17 hayvanı (Asya fili, mavi balina, yeşil kaplumbağa, kaplan gibi) korumak için emojilerini tweetleyerek ufak da olsa bağış yaptığınızı bilmek sizi rahatlatacaksa bu kampanya tam da size göre.

Tek seferde tweetleyeceğiniz bir emoji başına 11 sent (0.10 Euro) bağış yaptığınız kampanya kapsamında WWF her ay sonu hangi emojiyi kaç defa kullandığınız ve toplamda ne kadar bağış yaptığınızı bildiriyor. Söz konusu miktardan daha az bağışta bulunma veya bağış yapmaktan vazgeçme seçenekleriniz de mevcut.

Bu uzun soluklu görünen kampanyaya dahil olmak için WWF’nin üstteki tweetini retweetledikten sonra gelen onay koduna cevap vermek yeterli. Bu şekilde abone olacağınız kampanyadan çıkmak istediğinizde de @WWF hesabına “unsubscribe” şeklinde bir tweet atabilirsiniz.

Manşet görseli videodan alınmıştır.