Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pazarlama Müdürlerinin Açıkhava Panolarına İzinsiz Basılan Fotoğrafları

Pazarlama Müdürlerinin Açıkhava Panolarına İzinsiz Basılan Fotoğrafları

JD Decaux, büyük markaların pazarlama müdürlerinden sunum için bir türlü randevu alamayınca, dikkatlerini çekmek için her birine özel açıkhava reklam panoları hazırlamış.

Dünyadaki en büyük açıkhava reklamcılığı kuruluşlarından olan JD Decaux, her yıl müşterileri açıkhava reklam imkanları ve etkileriyle ilgili bilgilendirmek için sunumlar yapıyor. Ancak bir sorunları var! Belçika’nın önde gelen pazarlama direktörleri bu sunumları dinlemek için bir türlü zaman ayıramıyor. JD Decaux da onların dikkatini çekmek için, BBDO Belçika ile el ele verip hain bir kampanya hazırlıyor: “Kişisel Reklam Panoları”.

Renault, Brüksel Havayolları, Coca-Cola gibi markaların pazarlama müdürlerinin fotoğraflarını, izin almadan, açıkhava reklam panolarına basıp, altlarına da isimlerini ve JD Decaux e-mail adresini yazıyorlar ve beklemeye koyuluyorlar.

Sadece bir kaç saat içinde kafası karışmış, ne olduğunu anlayamamış ve biraz da huysuzlanmış pazarlama direktörleri aramaya, mail atmaya başlıyor. Biri kendinin neden açıkhava panosunda olduğu öğrenmek istiyor, bir diğeri insanlar neden beni durmadan arıyorlar diyor. Üzerinde kendi fotoğrafları olan sadece tek bir pano, pazarlama müdürlerinin tüm gün başlarını ağrıtmaya yetiyor.

JD Decaux, açıkhava reklamcılığının hala ne kadar etkili olduğunu bu pazarlama müdürlerine biraz acımasız bir yolla da olsa ispatlamayı başarıyor. Açıkhava reklamlarının etkisini birebir yaşayarak anlayan pazarlama müdürlerinin tamamından sunum için randevuyu kapıyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=pzXCsB_4tPk

Kampanya Künyesi:

Ajans: BBDO, Belçika
Yaratıcı Yönetmenler: Arnaud Pitz, Sebastien De Valck
Yaratıcı Ekip: Toon Vanpoucke, Morgane Choppinet
Müşteri Süpervizörü: Isabel Peeters
Müşteri Yöneticisi: Marleen Depreter
Reklamveren süpervizörü: Veerle Colin

Görsel; Youtube