Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En ‘zengin’ müzik videosu: ‘Girl Walk // All Day’

En ‘zengin’ müzik videosu: ‘Girl Walk // All Day’

Jacob Krupnick ve Youngna Park kendi hallerinde fotoğraf-medya-galeri işleri yapan bir çift iken çok sevdikleri bir müzik sanatçısı olan Girl Talk'un son albümüne kendi kendilerine bir albüm uzunluğunda müzik videosu yapma fikrini doğuruyorlar.

Konsept, New York sokaklarında, halkın içinde, caddelerde, ara sokaklarda, taşıtlarda albümdeki şarkılar eşliğinde spontane dansçılarla bu 'mash-up' albümü senkronize etmek ve görselleştirmek.

Projenin adı da "Girl Walk// All Day" oluyor. 

Hesapları yapınca bunu tek başlarına finanse etmenin çok zor olacağını anlayıp, bakalım n'olucak diye crowdfunding sitesi kickstarter'a projeyi açıp kısa bir trailer bırakıyorlar. Sonra da tatile gidiyorlar.

Tatildeyken bir kaç gün internetlerden uzak kalmaya karar veren ikili, haberlere bakalım derken Huffington Post haber sitesinde, minik projelerinin günün haberi olduğunu keşfediyorlar ve kickstarter'da 6 gün içerisinde 12.000 dolar toplandığını keşfediyorlar (hedefleri 45 günde 4.000 küsur dolarmış).

Gerisi henüz hikaye değil, geliştikçe proje blog'una yeni eklenen sokak dansçılarını takip edebilirsiniz. Bahar bitmeden projeyi, yani tüm albüme eşlik edecek sekansı tamamlamayı amaçlıyorlar.

Tabii bu sırada albümü şu adresten bedavaya indirilebilen Girl Talk'ın ünü yayılmış oldu.

Haftanın sonu yaklaşırken hikayeyi bilmeden bile mevcut bölümü izleyip dinlemek insanın içini açıyor.