Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En Oscarlık Animasyon

En Oscarlık Animasyon

Altın adamcığın yeri önemi tartışmaları bir kenara, Akademi Ödülleri bu yıl hem uzun hem kısa metraj animasyon dallarında yine şaşırtıcı adaylarla bizleri şenlendirdi.

25 Şubat günü yapılacak ödül töreninde Oscar’ı kucaklayacak uzun metraj şimdiden büyük bir yüzdeyle tahmin edilirken, Akademi’nin geçen senelerde yaptığı sürprizlerin bu yıl da karşımıza çıkıp çıkmayacağı bilinmez elbet 🙂 Uzun metraj adaylarını buyrunuz:

Cars
Happy Feet
Monster House

Annie Ödüllerinde Happy Feet, Monster House, Open Season ve Over The Hedge filmlerini geride bırakarak En İyi Uzun Metraj Animasyonu ödülünü kapan Cars, altın adamcığı da alacak gibi görünüyor.

Uzun Metrajlı Animasyon dalından çok daha eski bir kategori olan Kısa Animasyonda bu yıl çok keyifli adaylar var efem. Buyrunuz:

The Danish Poet
Lifted
The Little Matchgirl
Maestro
No Time For Nuts

Kısalardan bir demet de görelim dersek:
(Adaylıklardan sonra tam gösterimi youtube’dan kaldırılmayan tek animasyon Maestro oldu.)

The Danish Poet
Yönetmen: Torrill Kove
Nereden geldik, nereye gidiyoruz, hayat detaylardan mı ibaret derken sizi güzel müziği ve farklı çizgileriyle içine alan bir şair hikayesi 🙂

Bir kuple izlesem

Lifted
Yönetmen: Gary Rydstrom
Geçtiğimiz yıl One Man Band ile bu dalda ödül alacağına kesin gözle bakılan Pixar, bu sefer de şansını kontrollerle başı derde giren komik uzaylısıyla arıyor. E neden olmasın 🙂

Bir kuple izlesem

The Little Matchgirl
Yönetmen: Roger Allers
İlk kez yine Disney’in Little Mermaid filminde kullanılan CAPS, şimdi de Little Matchgirl ile veda ediyor. Disney ve Pixar, kalbinizin en derinini titretmeyi başaran Andersen hikayesini hem hatırlatıyor, hem yüceltiyor.

Hanimiş kuplesi?

Maestro
Yönetmen: Geza M. Toth
Biguda hevesle izleyip gözünün yaşına bakmadan hırladığımız, buna rağmen gittiği yerlerden ödülle dönmeyi becerebilen bu kısa, Oscar adaylığı ile en çok şaşırtan kısa oldu kesinlikle.

Ben bunu hatırlıyorum bir yerden sanki??

No Time For Nuts
Yönetmen: Chris Renaud ve Michael Thurmeier
Zaten var olan bir Scrat hayranlığı ile, No Time For Nuts’ın haksız şekilde burun farkıyla önde başladığını düşünüyorsanız, buyrun buyrun çekinmeyin demek isterim 🙂 Ancak filmin gerek teknik gerek estetik gerekse mizahi yanları Scrat’in geçmişinden bağımsız olarak sevilmeye ve izlenmeye devam ediyor yahu biz napalım. Kendisi de biguda dilimize düşmüştü hatırlarsanız.

İzlicem ben yine de bir kuple ver bakim linkini…