Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektrikli Araçta Ev Konforu: MINI Vision Urbanaut

Elektrikli Araçta Ev Konforu: MINI Vision Urbanaut

MINI Vision Urbanaut; farklı iç mekan vizyonunu, fütüristik ve sürdürülebilirlik odaklı tasarımını elektrikli bir motor ile birleştiriyor.

MINI, #NEXTGen 2020’de tamamen elektrikli MINI Vision Urbanaut konseptini tanıttı. Otomobilin içinde bir ev konforu sunmayı hedefleyen marka, bu geniş yaşam alanını çevreci bir tutumla birleştiriyor. Otomobil için sıra dışı bir iç mekan vizyonu benimseniyor. Çeşitli şekillerde kullanılabilen ve hareket kolaylığı sağlayan bir iç mekan sunuluyor.

vision urbanaut

Her yolculuk tarzı için farklı mod

Elektrikli aracın iç tasarımı ilk bakışta bir oturma odasını andırıyor. Geniş hacimli iç mekan cam tavan ve geniş pencerelerle birleşince dinlenmek, çalışmak veya zaman geçirmek için oldukça yüksek standartlı bir ortama dönüşüyor. Dış tasarımda ise kullanılan renkler ve lastiklerde tercih edilen tasarım ile sakinlik ve huzur ön plana çıkarılıyor.

Farklı kullanım senaryolarına göre tasarlanan MINI Vision Urbanaut, “Chill”, “Wanderlust” ve “Vibe” isimli üç farklı moda sahip. Chill modu soluklanmaya ve günlük hayatın stresinden uzaklaştırmaya odaklanıyor. Wanderlust, yolculuk tutkusunu ve keşfetmeyi temsil ederken Vibe insanlarla iyi vakit geçirebilecek bir alan deneyimi sunuyor.

Çeşitlendirilebilen yaratıcı alan kullanımı

Tasarımcılar, dış cepheyi geliştirmeden önce ev mobilyaları, ahşap modeller ve artırılmış gerçeklikten faydalanarak geniş bir iç mekan deneyimi yaratıyor. Tasarımda ev rahatlığını sunmak öne çıkıyor. Esnek dört koltuk düzeni iç mekanın ana unsurunu oluşturuyor. Koltuklar hareket ettirilebiliyor. Gösterge paneli araç hareketsiz haldeyken alçalıyor ve sürücü alanı genişletilerek rahat bir alan sunuluyor. Kabinin arkasında yer alan aydınlatma ise sessiz ve konforlu bir alan ortamı yaratıyor. Buna ek olarak ön cam araç park halindeyken yukarı doğru açılabiliyor. Minik bir balkon ambiyansı yaratılabiliyor.

vision urbanaut

Sürdürülebilir vizyon

MINI Vision Urbanaut, konforun yanında sürdürülebilirliği de odak noktasına koyuyor. Geri dönüştürülmüş malzemelere ek olarak tasarımda krom ve deri kullanılmıyor. Bunun yerine örme kumaş gibi sürdürülebilir malzemeler tercih ediliyor. Direksiyon simidi ve zemin bölümünde ise mantar tercih ediliyor.

MINI Vision Urbanaut’un tasarım ve yapım sürecini bu süreç boyunca karşılaşılan zorluklar ve yenilikçi çözümler Making-Of videosuyla paylaşılıyor.

Görsel: BMW Group