Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
El Clásico’da Türkiye’den Bir Reklam Var: Saç Ekimi

El Clásico’da Türkiye’den Bir Reklam Var: Saç Ekimi

Saç dökülmesi tedavileri alanında çalışan Dr. Serkan Aygın El Clásico'da reklam vererek izleyicileri saç ekimi için Türkiye'ye çağırdı.

Türkiye sağlık turizminde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Özellikle son on yıldaki gelişme ile sadece sağlık için ülkeye seyahat eden turistlerin sayısı 10 milyonu geçiyor. Sağlık sektöründeki ciro ise 100 milyar dolara kadar çıkıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya sağlık turizmi için ülkeye gelen bir turistin diğerlerine oranlara üç kat daha fazla para harcadığını belirtiyor. Geçen yıl Türkiye’ye sağlık ve tedavi amacı ile gelen 550 binin üzerindeki turist kişi başı ortalama 2 bin dolar harcama gerçekleştirmiş.

Saç ekimi için Avrupa’dan gelenlerin sayısı 250 binden daha fazla

Konu sağlık turizmi olunca akla ilk gelenler arasında saç ekimi bulunuyor. Yoğunluk olarak Arap turistlerin saç ekimi için Türkiye’ye geldiğini düşünebilirsiniz. Ancak durum daha farklı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Servet Terziler saç ekimi için gelen 500 bin kişinin yüzde 50’sinden fazlasının Avrupa’dan geldiğine dikkat çekiyor.

Dr. Serkan Aygın milyonlarca kişinin televizyonlarda izlediği derbiye reklam verdi

Dr. Serkan Aygın da dünyanın farklı ülkelerinden saç ekimi için Türkiye’ye gelmek isteyenlerin dikkatini çekebilecek bir girişimde bulundu. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen El Clásico olarak bilinen Real Madrid – Barcelona maçı sırasında reklamını yayınladı. Saha kenarı reklam panolarında bir süre Dr. Serkan Aygın’ın ismi göründü. Türkiye’de saç ekimi yapan tıbbi ekiplerden biri olan Dr. Serkan Aygın 1996 yılından bu yana saç dökülmesi tedavileri alanında çalışıyor.

Henüz dün gerçekleşen El Clásico ile ilgili izlenme sayıları paylaşılmadı. Ancak 18 Aralık 2019 tarihinde oynanan ve 185 ülkede canlı olarak yayınlanan bir önceki maçı 85 ila 100 milyon kişi canlı olarak izlemiş. Daha çok erkeklerin saç ekimini tercih ettiği göz önünde bulundurursak dünyanın sayılı derbilerinden birine reklam vermenin akıllıca bir tercih olduğu söylenebilir.

2007 yılından bu yana saç dökülmesi tedavileri alanında çalışan Dr. Emrah Çinik de 28 Aralık 2019 tarihinde oynanan Newcastle United – Everton maçında saha kenarı reklam alanında tanıtımını gerçekleştirmişti.

Görsel: Twitter