Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Efsanevi Festival Tomorrowland’de Markalar Nasıl Yer Aldı?

Efsanevi Festival Tomorrowland’de Markalar Nasıl Yer Aldı?

25-29 Temmuz arasında Belçika'da gerçekleştirilen, dünyanın en büyük elektronik müzik festivali Tomorrowland, çeşitli markaların etkinlikleriyle daha da renkli bir hale geldi.

Belçika’nın Antwerp şehrinin 16.000 nüfuslu Boom kasabası dünyanın her yerinden gelen 150.000 konuğu ile 4 gün boyunca minik depremler yaşadı. Şubat ayında biletleri online satış ile yarım saat içerisinde tükenen Tomorrowland Elektronik Müzik Festivali akıl almaz büyüklüğü, organizasyondaki eksiklikleri, Belçika’nın hayret ettiren dengesizlikte havası, görkemi ve doğal güzellikleri ile katılımcıların hafızasından çıkmayacak bir deneyim yaşattı.

Benim de katılımcısı olduğum bu festival, beklentilerimi sahneler anlamda karşıladıysa da, markaların sınırsız oyun alanı olma potansiyelini kullanamaması ile biraz hayal kırıklığına uğrattı. Katılımcı markaların vasat demesek de, orta yaratıcılıkta etkinlik alanlarından yine de bahsetmek gerekir.
Öncelikle kamp sakinlerine en yakın etkinlik alanlarından başlayalım. Kampçı 75.000 kişinin ihtiyaçlarını karşılamak için girişe minik bir cadde kurulmuştu; kuaför, dövmeci, güzellik salonu, çayhane (literally), H&M, radyo istasyonu, şarj alanı, market, kasap, fırın, kahveci, merchandise standı ve tüm dünya yemeklerinin stantları ile çevrelenmiş bu alan tüm festival boyunca hiç boş kalmadı. H&M bu alanda hoş bir kampanya yaptı, eski t-shirt’ünü getirene festival özel t-shirt’lerini hediye etti.
Telenet kampçılar için hazırladığı alanda çamaşır yıkama, bakım, internet, locker, oyun, havuz gibi hizmetler vererek kampçılara büyük kolaylık sağladı.
Votka markası Eristoff, büyük oyun alanında katılımcalara korku tüneli deneyimi yaşattı, tünelin sonunda kurt kadınlar ile fotoğraf çekip facebook sayfasında bu fotoğrafları sergiledi.
Rexona, ziyadesiyle sıcak olan havada ter kokusuna karşı deodorant man’leri ile katılımcıları korudu.
Belçika’nın Garanti’si Hello Bank, festivale özel bir pre-paid kart yarattı. Etkinlik sitesindeki uygulamayı aktive eden katılımcılar bu karta sahip olup, ticket sistemi geçen festivalde ödemelerini rahatça yaptılar. Ayrıca bankanın mobil uygulamasını kullanan 5 blogger, festivale ücretsiz katılıp, deneyimlerini süreç boyunca paylaştı. Standında bir de yarışma düzenleyen banka, gözleri parlatan Tomorrowworld bileti ödülü ile standının önünün hiç boş kalmamasını sağladı. Yarışmaya katılan her kişi için, Bigumigu’ya yıllaaar önce haber olmuş uçan köpükler havaya salındı.
Samsung Galaxy, festival içerisinde “Secret Forest” isimli özel bir sahne hazırladı. Tüm gün DJ performansları sergilenen alanda, aynı zamanda Samsung hatıra fotoğrafları çekilip, facebook sayfasında bu fotoğraflar yayınlandı.
Gelecek sene daha dijital müzik ağırlıklı bir line-up hazırlayacak olan festivalin, etkinlikler anlamında daha yaratıcı şeyler yapacağını umut ediyorum.