Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duygusal İlk Yardım Kiti

Duygusal İlk Yardım Kiti

Rui Sun'ın tasarladığı Emotional First Aid Kit, günlük yaşamdaki duygusal krizlerle baş etmek için iyileştirici objeler sunuyor.

İş yaşamının günlük yaşamı neredeyse tamamen kapladığı, zamanla yarıştığımız böyle bir çağda aşırı stresin pençesine düşmeyen insan kalmış mıdır? Pek sanmıyorum. Hal böyle olunca tasarımcılar da stresi azaltmaya yönelik çözümlerle bir nebze olsun fayda sağlamaya çalışıyor. Dolayısıyla stresi azaltan Bubsy Vest adlı yelek, sıkıntılı anlarda kıpır kıpır olanları rahatlatan Fidgi Pen gibi ilginç ürünlerle karşılaşıyoruz. Stresin yanı sıra ruh sağlığımızı etkileyen bir başka etken de travmalar. Örnek vermek gerekirse; cinsel istismara uğramış kadınlar için tasarlanan terapi kiti Sexual Healing Tools, ruh sağlığına yönelik ilginç çözümlerden biriydi. Londra’da çalışmalarını sürdüren  tasarımcı Rui Sun ise strese ve travmaya karşı “Emotional First Aid Kit” (duygusal ilk yardım kiti) ile rahatlamayı öneriyor.

Duygusal krizleri anında yumuşatmayı amaçlıyor

Rui Sun’ın duygusal ilk yardım kiti; stres, öfke, kendinden şüpheye düşme, depresif ruh hali ve benzeri durumları “ilaçsız” ve “anlık olarak” hafifletmeyi amaçlayan oldukça ilginç bir çözüm. Kit, günlük yaşamdaki anlık krizleri atlatmayı sağlayan 5 objeyi (maske, megafon, gözlük, stetoskop, yelek) içeriyor. Acil yetiştirmeniz gereken bir iş nedeniyle eliniz ayağınıza mı karıştı diyelim. İlk yardım kitindeki yatıştırıcı çiçek kokuları veren Purple Breathing Mask adlı maskeyi takıp bir nebze olsun sakinleşebilirsiniz. Menekşe kokusuyla donatılmış bu maske aromaterapi ile nefesin sakinleştirici etkisini birleştiriyor. Indigo Third Eyeglasses adlı kaleydoskop gözlük, etrafınıza farklı bir bakış açısıyla bakmanızı sağlayarak daha iyi iyimser bir bakış açısı kazandırıyor. Blue Stress Buster ise sesi mavi mürekkeple görselleştiren bir megafon. Çığlık atarak öfkeyi serbest bırakmanıza yardımcı olmakla kalmıyor aynı zamanda çığlığınızı görsel bir sanata dönüştürüyor. Kitin içinde 2 adet de The Green Mediating Stethoscope yer alıyor. Bu stetoskoplar, yaşanan bir tartışmanın hemen ardından karşılıklı olarak kalp atışlarını dinlemeyi ve böylece tekrar anlayışın hakim olmasını sağlıyor. Yellow Confidence Booster ise giyildiğinde, güvenli bir güvenli kabuğun içinde olmanın verdiği hissi veren süper hafif bir yastıklı yelek. Özellikle öz saygının düştüğü anlarda işe yarıyor. Can yeleği görünümlü bu aksesuar, ikilemleri çözerken veya rahatsız edici durumları ele alırken kendinden emin ve güvende hissetmeye yardımcı oluyor.

Gergin anlarda yardıma koşan hem etkili hem de muzip objeler

Emotional First Aid Kit hem yaratıcı hem de muzip bir set. Yetişkinleri kocaman çocuklar olarak gören esprili birer oyuncak gibiler aslında. Örneğin stetoskopları taktığınız anda daha kalp atışlarını dinlemeye kalmadan kavga ettiğiniz kişiyle karşılıklı kahkaha tufanına kapılabilirsiniz. Rui Sun bir tasarımcı olarak sorunlara geleneksel yöntemlerin dışında çözümler geliştirdiğimizde, engellerin üstesinden gelmek için yaratıcılığımızı kullandığımızda insanlara daha fazla yardımcı olabileceğimizi hatırlatıyor. Bu arada bu kit şimdilik sadece bir tasarım projesi. Sun, ürünlerin işlevselliğini iyileştirmek için daha fazla araştırma yapmayı planlıyor ve gelecekte profesyonel psikologlar tarafından kullanılabilmesini umuyor.

Görsel: Yanko Design
Manşet görseli düzenlenmiştir.