Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Düşünce Gücüyle Rengarenk Patlamalar Yaratmak

Düşünce Gücüyle Rengarenk Patlamalar Yaratmak

Sanatçı Jody Xiong'un “Bloom” isimli etkileşimli yerleştirmesi, engelli bireylerin düşünce gücüyle içi boya dolu balonları patlatmasına imkan tanıyor.

Çinli sanatçı Jody Xiong, 4 Mart’ta Pekin’deki Bird’s Nest’te düzenlenen 2022 Pekin Paralimpik Kış Oyunlarının açılış töreni için The Bloom adlı teknolojik olarak güçlendirilmiş bir sanat yerleştirmesi hazırlamış. Xiong ayrıca aşağıdaki kısa filmle de bu projeyi ölümsüzleştirmiş.

Bloom, engelli bireylerin ruhsal gücünü yansıtıyor

Sanatçının 2014 yılında yarttığı Mind Art adlı kendi çalışmasından ilham aldığı proje, 12 engelli insanın 8 metre genişliğinde dairesel bir tuval etrafında bir araya getirerek sergilenmiş Katılımcılar, düşünce güçlerini kullanarak boya dolu balonları patlattı ve rengarenk bir gülen surat oluşturmuş.

Şef yönetmenliğini Zhang Yimou’nun üstlendiği projede katılımcıların en sevdikleri renklerde boyaları seç seçme özgürlüğüne sahip. Boyalar balonlara doldurulduktan sonra her katılımcı fünyeleri tetiklemek için sinyal gönderen ve sonunda boyanın tuvalin her tarafına sıçramasına neden olan bir beyin dalgası yakalama cihazı takmış. Renkli kokteyl, filmi izleyen herkesi selamlamak için soyut bir ‘gülen yüz’ oluşturmuş. Sanatçı, “Bu deney, engellilerin ruhsal gücünün bir ifadesidir” açıklamasını yapmış.

2022 temasını doğru bir şekilde yansıtmak için Zhang Yimou, Jody Xiong ve uluslararası üne sahip sanatçı Cai Guoqiang da dahil olmak üzere birçok yaratıcı kişiyle beyin fırtınası seansları gerçekleştirmiş.

Engelli bireyler için gerçekleştirilen diğer yaratıcı projelere buradan göz atabilirsiniz.

The Bloom The Bloom The Bloom

Künye

Şef Yönetmen: Zhang Yimou
Yaratıcı yönetmen, sanatçı: Jody Xiong
Yapımcı: Shen Chen
Sanat Danışmanları: Cai Guoqiang, Joe Wang
Yönetici Yapımcı: Li Zhiwei
CO Yönetmen: Zhu Jinjing
Yönetmen Yardımcısı: Feng Xiaotao
Stil Tasarımı: Cao Tingting
Sahne Donanımı: Li JieXiong Xiong
Koreografi: Guo Xinnong, Zheng Bo, Hao Shanshan, Zhao Chenguang
Bilim ve Teknoloji Mühendisi: Li Daquan
Beyin Dalgası Teknolojisi Ekibi: Shiyou Technology
Fotoğraf Yönetmeni: Arden Tse
Fotoğraf Yapımcısı: Yao Guoqing
Fotoğrafçı: Liu Yang
Gag çekim: Wang Shuo
Baş Editör: Zhao Qi
Online Editör: Wei Na
TC: Yu Yongmei
3B: Hu Mo

Görsel: Jody Xiong