Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Düşünce Gücü!

Düşünce Gücü!

Oyun dünyası geçen sene Wii ile sarsılmıştı, şimdi Emotiv ile kendinden geçiyor. Neymiş öyle kumandadır, oyun bıngırtısıdır, klavyedir… Oyun düşüncede başlar, düşüncede biter :)))

Emotivci amcalar (amca desem de lafın gelişi, sitelerindeki tanıtım filminde de görebilirsiniz ki bayan da var ciğerim bu sektör de alla allaaa :P) bir bilim adamı, bir bilim adamı daha, bir oyunsever, bir mühendis, bir tasarımcı olarak toplanıp demişler ki dur yahu biz beyni inceliyoruz, bu beyni harekete de geçiririz.

Beyin hareketleri üzerine çalışmalar yaparken, ve nöro-mühendisliği en derinine kadar kullanırken, bu araştırmalarını oyun sektörüne odaklamaya karar veriyorlar. (Kimdi o “oyun sektörü gereksizdir, yenilik getirmez, lüzumsuz eğlence düşkünleri sizi” diyen arkadaş? :P)

Emotiv EPOC Başlığı, kafanıza takıp oyun dünyasına girebileceğiniz bir cihaz. Kendisi, sizi üç yönden algılayarak oyunu düşünce ve duygularınızla yönetmenizi sağlıyor. Nedir bu üç yön derseniz; yüz ifadeleri, duygular ve bilinçli düşünceler. Bilinçli diyorum çünkü sistem beyninizi iki katmanda işlevli görüyor. Bilinçli yaptığımız eylemler ve bilinçdışı gelişen durumlar. Böylece, oyun oynarken artık sadece “dur şunun köyüne baskın yapiyim de adamlarını çaliyim” demiyorsunuz, o an sinirliyseniz adamlarınızın huyu suyu ve oyunun tadı tuzu değişebiliyor.

Oyun geliştiricilerine çok açık davranan Emotiv, sistemin oyun gelişimine entegrasyonunu göstermek için bir yazılım kitini yüklenmeye hazır hale bile getirmiş.

Çok mu karmaşık oldum? Hemen özetliyim:

Sims oynuyorsunuz, kafanızda Emotiv EPOC var. Karşınızdakiyle flört edecekseniz menüye tıklamıyorsunuz artık, monitör veya televizyonunuza sinsi bir gülümsemeyle yaklaşıyorsunuz.

Civilization oynuyorsunuz, kafanızda Emotiv EPOC var. Tanklarınızı sınıra dayamak için fare tıklamalarıyla harekete geçmiyorsunuz artık, ellerinizi kullanarak birimleri itmeniz yeterli.

Half Life oynuyorsunuz, kafanızda Emotiv EPOC var. Etraftaki bir eşyayı yerinden kaldırmak için tutup havalandırmanız yeterli.

Daha neler neler of of :))

Biguculardan biri bir gün kafasına ekran kartı bağlayıp buna ön ayak olduysa da hemen telif hakkı istemeli sanki, dimi ? :))

2008 Oyun Geliştiricileri Konferans Tanıtımı: