Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Disney’in yeni filmi Wreck-It Ralph için Londra sokakları 8-bit oldu.

Disney’in yeni filmi Wreck-It Ralph için Londra sokakları 8-bit oldu.

Konusunu bir 8-bit video oyunundan alan Disney filmi Londra sokaklarında gerçek hayata taşındı.

Disney, Amerika’da geçtiğimiz kasım ayında vizyona giren filmi Wreck-It Ralph’in İngiltere’de vizyona girmesi için 8 şubat’a kadar bekleyecek olmasını fırsata çevirip eğlenceli bir pazarlama taktiği geliştirdi. Ana karakteri Ralph bir 8-bit video oyunu karakteri ve artık kötü olmak istemediği için o oyundan çıkıp iyi karakter olacağı yeni bir video oyununa girmek istiyor. Disney’in yeni animasyon filmi için heykeltraş Aden Hynes ile Londra’nın ünlü sokaklarından Brick Lane’i filmin video oyununa çevirmesi için anlaşılmış.

Pink Floyd’un sahne tasarımı için de çalışmış olan Hynes, tüm sokağı aynen kendisinin 8-bit haline çevirmiş. Yürüdüğünüz sokaklarda her ne varsa 8-bit görüyorsunuz ve semtte her köşeyi döndüğünüzde karşınıza başka bir detay çıkıyor, gerçek bir oyun meraklısıysanız filmdeki oyunun orijinalini oynama fırsatınız bile var.
Brick Lane de yıllardır Banksy’nin tercihi olmasıyla orada oturan kültür açısından çok doğru bir tercih.Londra’da olmak hayatı birkaç adım öteden yakalamak gibi bir şey, sanırım bu deneyime bir şehrin sokaklarında denk gelsem unutulmaz olurdu benim için, bahsettiğimiz şey de bir Disney filmi zira. Filmin hedef kitlesi ile vizyondan önce etkileşime geçmesinin ve unutulmaz deneyime dönüştürmesinin en eğlenceli yolu bu olsa gerek.

Video gerçekten rüya gibi, bırakın beni Londra’ya gidicem.