Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Olarak Düzenlenmeyip Saflığını Koruyan Analog Fotoğraf Dergisi

Dijital Olarak Düzenlenmeyip Saflığını Koruyan Analog Fotoğraf Dergisi

Pylot Magazine, iki dünyayı birbirinden ayırıp adeta "Analog fotoğraf analog kalsın. Güzelleştirmek için değiştirmeyelim" diyor.

Günümüz yenilik ve teknoloji fikirleri arasında beni heyecanlandıran çalışma alanlarından birisi de analog teknolojilerle dijital imkanlar arasındaki etkileşim. Eski bir tekniği günümüze yeni bir şekilde uyarlamak, iğne deliği kamerayı selfie çubuğuyla harmanlamak, analog fotoğraflarla GIF üretmek ve niceleri… Hepsi fiziksel ve dijital arasında ortak bir nokta yakalayıp tüm yapıyı bunun üzerine kuran çalışmalar.

Analog fotoğraf dergisi Pylot Magazine, bu iki eksen arasında oldukça keskin bir seçim yapmış. Her dijital görsel düzenleme sürecinde uygulanan, her kişiyi ve objeyi güzelleştiren albeni katan “retouch” işlemini, yani görsel manipülasyonu bir kenara atarak analog fotoğrafı, analog haliyle yayınlamaya karar vermiş. Analog fotoğrafların doğasında yer alan film, kimyasal, banyo ve çekim ayarları hali hazırda görseli düzenlenmiş hale getiriyor. Çünkü bu süreçteki her öğe fotoğrafı başka bir noktaya taşıyor.

Akıllı telefon uygulamalarıyla bile bu efektler kolayca uygulansa da analog fotoğrafçılığın doğasına, bu fiziksel etkileşime duyulan sevgiyle adeta saygı duruşuna geçiyor Pylot Magazine. Dijital olarak yayınlarına devam eden ve senede iki kez basılı yayın çıkaran derginin 2. sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; Pylot Magazine
Manşet görseli düzenlenmiştir.