Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Devleşen Ev Tadilatına Karşı Mücadele Eden Adam

Devleşen Ev Tadilatına Karşı Mücadele Eden Adam

Yapı malzemeleri sunan HORNBACH, imkansız gibi gözüken ve yapanın gözünde büyüyen tadilat sorununa esprili bir şekilde yaklaşıyor.

Evde bozuk olan bir eşyayı veya evin bir bölümünü onarmak göz korkutucu olabilir. Hatta öyle ki işe giriştikten sonra tamir etmek imkansız gibi gözükebilir. Avrupa’da yapı malzemeleri ürünleri sunan süpermarket zinciri HORNBACH, kendin yap (DIY) temalı kampanyasıyla ev tamir işlerinin zorlu yanını görsel bir metafor ile sunuyor. Hiç bitmeyecekmiş gibi gözüken işlerin büyüklüğünü abartılı bir şekilde gösteren reklam filmi eğlenceli sahneleriyle gerçeküstü bu kaos durumunu keyifli hale getiriyor.

HORNBACH “gözünde büyümek” deyimini gerçeğe dönüştürüyor

Bozulmuş lavabosu karşısında bir sinek kadar ufalanan adamın tamir için verdiği mücadele bir destana dönüşüyor. Verdiği insanüstü mücadele sayesinde lavabosunu değiştirmeyi başaran adam bu işlemin sonunda başarının verdiği özgüvenle yeniden normal boyutlarına dönüyor. HORNBACH, korkunun ve endişenin yerine cesarete ve zorluklarla yüzleşmeye davet ediyor.

İnsanın kendisinin yaptığı işlerde hissettiği başarı duygusuna odaklanan reklam film, zorlukların üstesinden gelindiğinde hissedilen duygunun tarifsiz güzelliğini gösteriyor.

HORNBACH, “İmkânsız gözüküyor. Ta ki sen yapana kadar” sloganıyla kampanyasının fikrini mükemmel bir şekilde özetliyor. HEIMAT Berlin tarafından hazırlanan reklam filminin yönetmen koltuğunda Mountain Dew, Nissan, IKEA, Duracell gibi markalar için de çalışan Tom Kuntz yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Interstellar, Dunkirk ve son olarak Tenet filminde görev alan Hoyte van Hoytema gerçekleştiriyor.

Künye

Müşteri: HORNBACH
Ajans: HEIMAT Berlin
Prodüksiyon Şirketi: Tony Petersen
Yönetmen: Tom Kuntz
Görüntü Yönetmeni: Hoyte van Hoytema
Müzik: 2WEI
Ses Tasarım: Loft Tonstudios GmbH

Görsel: YouTube