Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ayaklanan Asi Bitkiler Nereye Gidiyor?

Ayaklanan Asi Bitkiler Nereye Gidiyor?

Yapı marketi HORNBACH, baharın gelişiyle birlikte bakımsız bahçelerdeki bitkilerin ne gibi çılgınlıklar yapabileceğini gösteriyor.

Yapı malzemeleri ürünleri sunan süpermarket zinciri HORNBACH, klişeleri yıkan eğlence dozu yüksek yaratıcı kampanyalarıyla sıradan yapı market reklamlarından farklılaşan işleriyle karşımıza çıkıyor. Kadınların kalıplaşmış rolleri yıkacak güçte olduğunu gösteren reklam filmi, baharın gelişini gerçeküstü bir hikaye ile kutlayan Sweat It Out ve imkansız gibi görünen işlerin çalışanın gözünde ne kadar büyüdüğünü gösteren kampanyası bu işlere örnekti. Şirketin yaratıcı ajansı HEIMAT Berlin tarafından hazırlanan reklam filmlerine bu bahar döneminde bir yenisi daha eklendi.

Firari bitkiler kaos yaratıyor

Baharın gelmesi bahçecilik sezonunun da açıldığı anlamına geliyor. HEIMAT Berlin tarafından hazırlanan Unleashed isimli kampanya ise bahçenize bakmamamınız durumunda karşılaşabileceğiniz kötü bir senaryoyu biraz da hayal gücü kullanarak yansıtıyor. Bahçeniz ayaklanıp gelmeden önce siz kalkıp HORNBACH’a gelin diyen yapı marketi, sahibinin otomobilini çalıp kaos yaratan bir grup bitkinin hikayesine odaklanıyor. Serseri bitkiler baharın gelişiyle birlikte kendilerine özen gösterilmeyince pervasızca araç sürüyor, ortalığı savaş alanına çeviriyor ve iş başa düştü deyip kendi işlerini yapmaya koyuluyor.

HEIMAT Berlin kampanyanın temel fikrinin eğer bahçenize bakmazsanız onlar ne pahasına olursa olsun kendi yolunu bulur olduğunu söylüyor. Bu fikir üzerinden uzun metraj bir film ya da bir dizi bile hazırlayabileceğini söyleyen yaratıcı ekip, asi bitkilerin tarzını yansıtmak için de 80’lerin heavy metal ve hard rock esintilerini harmanlayan hair metal müzik türünü tercih ediyor. Londra merkezli Finger Music & Sound Design kampanya için bu özel parçayı hazırlıyor. Stink Berlin’den Moritz Merkel’in yapımcılığını üstlendiği film, İsveçli kolektif Traktor tarafından yönetilirken, Slumdog Millionaire ile Oscar kazanan Anthony Dod Mantle görüntü yönetmenliğini gerçekleştiriyor.

Kampanya dijital kanallarda yayınlanan reklam filminin yanı sıra açık hava kampanyası ve eğlenceli kamera arkası görüntüleriyle de destekleniyor. Kamera arkası kesitleri kısa korku hikayeleriyle çeşitlendiriliyor.

Künye

Müşteri: HORNBACH
Pazarlama Direktörü: Thomas Schnaitmann
Ajans: Heimat Berlin
Yaratıcı Yönetmen: Guido Heffels, Marlon Fischer
Metin Yazar: Guido Heffels, Marlon Fischer, Traktor
Ajans Yapımcısı: Kerstin Heffels
Prodüksiyon Şirketi: Stink
İdari Yapımcı: Moritz Merkel
Yönetmen: Traktor
DoP: Anthony Dod Mantle
Post-Prodüksiyon: Katalyst
VFX: Steffen Röthinger
Lead Flame Artist: Philipp Fehling
Kurgu: Final Cut London
Müzik: Finger Music and Sound Design

Görsel: YouTube