Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daha Az Stres Daha Mutlu Meksikalı Kovboylar

Daha Az Stres Daha Mutlu Meksikalı Kovboylar

Alman yapı malzemeleri ve kendin-yap zinciri Hornbach, baharın gelişini ve streslerden kurtulmaya başlamamızı gerçeküstü bir spaghetti western'le kutluyor.

Bugün 21 Mart yani ilkbahar ekinoksu yani baharın geldiği ilk gün. Tabii ki küresel ısınma vs derken mevsimler iç içe girdi ama 21 Mart hala baharın gelişini temsil ediyor çünkü gece gündüz eşitliğinden sonra artık güneş her geçen gün biraz daha bizimle oluyor. Bahar geldi artık ve park mevsimleri, bahçe mevsimleri, hamak mevsimleri de açıldı. Tüm kış hayalini kurduğumuz bahçe dekorasyonlarını deneyebileceğiz artık, güneş bize yüzünü dönüyor tekrardan. İzlediğimiz tüm kendin-yap videoları artık denenmeye hazır ve kaydedilen linkleri yeniden açabiliriz. Alman yapı malzemeleri ve kendin-yap zinciri Hornbach’la ajansı Heimat da baharın gelişini kutluyor ama gerçeküstü ve spaghetti western duran bir tarzla yapıyor bunu.

Hornbach’ın “Sweat It Out” reklamını izlemeye başladığınızda her şey o kadar kaotik ki. Herkes bağırıyor, oradan oraya koşturuyor. Birtakım makineler arasında gezinen Meksikalı kovboyların ne dediğini dahi anlayamıyoruz. Sanki kötü geçen iş gününün ardından evde bir spaghetti western izlerken uyuyakalan birinin günü kapatamadığı bir kabus gibi tüm dekor ve kişiler.

İçinizdeki Meksikalıları Bu Kadar Yormayın

Reklam bir insanın bedeninin içinde yaşayan minik ve iş yapan bir ekibi gösteriyor bizlere. Tüm gün patronun telefonda tükürükler saçarak bağırmasına, görmek istemediğimiz medya tüketimlerine ve vahşete maruz kalıyoruz. Bu Meksikalı ekip tüm gün bir insanı delirten, kötü ve uyarıcı görsel verilerle uğraşıyor aslında. Bedenimizin içinde yaşayan küçük Meksikalılar bizim tüm stres kaynaklarımızı alıp içi su dolu tank tüplere yolluyorlar ve bu stres kaynaklarını birer ter damlasına dönüştürüyorlar.

Hornbach markası farkında olduğumuz konulara başka perspektiflerden yaklaşmayı seven bir marka. 5 ay evvel de kadınların klişeleri balyozla yıktığı bir reklam yayınlamışlardı. Marka gerçek ve mecaz anlamları birbirine harmanlamayı ve buradan bir espri çıkartarak dikkat çekmeyi seviyor. Marka bahar geldi, bırakın tüm dertleri ve bahçede biraz ter döküp rahatlayın diyor aslında ama bunu durup izletecek bir fikirle sunuyor.

Künye:
Reklamveren: Hornbach
Ajans: Heimat, Berlin
Prodüksiyon: Czar, Berlin
Yönetmen: Andreas Nilsson
Görüntü Yönetmeni: Lasse Frank
Sanat Bölümü: Peter Grant

Görsel: YouTube