Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anıları Yeniden Hatırlamak Paha Biçilemez

Anıları Yeniden Hatırlamak Paha Biçilemez

Mastercard, gerçek bir hikayeden esinlenerek yarattığı yeni reklam filminde, karşımıza bir baba kızın kalplere dokunan hikayesiyle çıkıyor.

Mastercard kalplere dokunmaya önem veren bir marka. Anlattığı hikayeleriyle bir finans şirketinden ve alışverişlere dokunmaktan çok bize bizi hatırlatacak anlara odaklanıyor. Paranın satın alamayacağı güzelliklere odaklanıyor MasterCard ve o anlarda sizin yardımcınızdır diyor hep. Son yayınladıkları reklam filmiyle de yine bunu yaptılar. Tam daha ne kadar duygu yüklü reklam hikayesi göreceğiz derken gerçekten güzel bir hikayeyle bizleri reklamın başına topladılar.

Duygusal bir reklam yapıyorsanız gerçekten metniniz ve hikayeniz güzel olmalı. Çünkü kalpten hissedilecek bir hikayeniz yoksa anlattığınız konu çok yavan kalabilir. Mastercard, FCB Amsterdam ajansıyla hayata geçirdiği bu reklam filminde gerçek bir hikayeden yola çıkarak yaratıyor bu reklamı. Mastercard’ın Safety & Security kampanyasının son halkası olan Oldtimer, alt metinde satın alımlardaki hasar, kayıp ve yanlış teslimat gibi işlemlere karşı sigortalanmanın önemini vurguluyor ama bunu hiç hissettirmeden yapıyor.

Bazen Her Şey O Anı Yeniden Yaşamak İçindir

Reklam filmi boşaltılan bir evdeki kadının elindeki eski fotoğrafa bakmasıyla başlıyor. Kadın fotoğrafta babasının gençliğine bakıyor. Babası havalı arabasının önünde aviator gözlüklerini takmış ve mutlu bir şekilde poz vermiş. Kadının gözlerine bir umut yerleşiyor bir anda bu kareye bakarken, babasının arabasını düzeltmeye karar veriyor. Evinin garajında arabanın planlarını çıkarıyor, günlerce arabanın çalışabilir olması için lehimliyor, temizliyor, motoru düzeltiyor ve sonunda başarıyor. O sırada kadını eşi ve çocuğu büyük bir hayranlıkla izliyorlar tabii. Filmin sonunda kadının bunları neden yaptığını anlıyoruz. Çünkü unutulan anları geri getirmek paha biçilemez. Ve tabii ki gülümsemesini unuttuğunuz birinin yeniden size bakarken sizi hatırlayıp gülümsemesi de.

Reklam, müziğinden çekimlerine sadeliğiyle de dikkat çekiyor. Hikaye için gereken detaylardan fazlası yok burada. Hikayeyi çok güzel aktarıyorlar, yani bu hikayeyi arkadaşınızdan da dinleseydiniz etkilenirdiniz. Gerçek hayattan olduğu için belki reklam gibi hissettirmiyor izlediğiniz hikaye size.

Künye:

Ajans: FCB Amsterdam, Netherlands
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Massimo van der Plas
Yaratıcılar: Rolf Bais, Wouter Kampman
Strateji: Kirsten Scholte
Hesap Ekibi: Benjamin Messelink, Netteke Bak, Fabienne Molleman
TV-yapım: Joze Rikken
Yapım Şirketi: CZAR
Yapımcı: Roos Blank
Yönetmen: Willem Gerritsen
Görüntü Yönetmeni: Robbie van Brussel
Offline Kurgu: Schnitt Schneiders
Kurgu: Wouter van Luijn
Dereceleme / Post: De Grot
Ses Efekti / Miksaj: Soundcircus
Seslendirme: Thom Hoffman
Müzik: Jorrit Kleijnen

Görsel: Vimeo