Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dev Robotların Kullanılabilir Modeli Japonya’da Satışa Çıktı

Dev Robotların Kullanılabilir Modeli Japonya’da Satışa Çıktı

Japon bilim kurgusunun en büyük öğelerinden dev robotlar Amazon'da 1 milyon dolara alınabiliyor.

Japon animasyon ve bilim kurgu eserlerine bir miktar aşina olan herkes “Mecha” olarak adlandırılan kullanılabilir robotları az çok tanıyordur. Animasyonlar içerisinde de kendine ait alanı olan bu robotlar yakın geleceğin en heyecan verici teknolojik sıçramalarından biri olarak bekleniyor. Hatta Tolga Özuygur’la ev yapımı robotları konuşurken de bu sevdadan bahsetmiştik.

Robot üretimine odaklanan Suidobashi Heavy Industries, son projesi olan 4.4 tonluk kullanılabilir dev robot Kuratas’ı tanıttı. Dokunmatik ekran ve telefonla eşlenebilen kokpitte yolcu için yer bulunmuyor. Tırmanarak binilen bu taşıt, ciddi ve ihtişamlı görüntüsünün altında komik öğeler barındırıyor. İkiz mitralyöz ve 6 mermi kapasiteli roket atarı bulunuyor. Bu ciddi de tehlikeli tanıtımından sonra roketlerin su balonu ve mitralyözün de kahkaha ile çalıştığı ortaya çıkıyor. 

Dizel yakıtla çalışan bu kişisel taşıtı Kyoto’da yaşıyorsanız Amazon Japonya‘dan satın alabilirsiniz. Saatte 10 kilometre hızla seyrederken üstün yol deneyimi ve kokpitten arama yapabilmek de cabası.




Görsel; Amazon