Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açık Ofislerde Verimliliği Arttıran “Rahatsız Etmeyin” Işığı

Açık Ofislerde Verimliliği Arttıran “Rahatsız Etmeyin” Işığı

Dikkatin ve odağın kolayca dağılabildiği ofis ortamına sade bir düzenleme yöntemi.

Çok küçük eklentiler boyundan büyük fayda yaratabiliyor. Açık ofis çalışma düzeninde tüm çalışanların birbiriyle sürekli iletişim kurması kimi zaman süreci arttırırken kimi zaman da bireysel işlerin bölünmesini sağlıyor. İşle ilgili de olsa küçük bir çay molası teklifi de olsa rahatsız edilmeden bir süre çalışmak hem verimliliği arttırıyor hem de dikkat dağınıklığını engelliyor.

Çalışma ritmini bölen bu uyarıcıları engellemek için masaya “Rahatsız etmeyin!” yazan notlar, kırmızı bayraklar koyarak savuşturmak gibi analog çözümler aranıyor. Luxafor ise bu yöntemi dijital altyapıya koyarak işlemlerinizi tanımlayıp otomatik uyarı yapıyor. 

Kitap okuma ışıkları mantığı gibi mıknatıslı yapıştırıcıyla bilgisayara iliştirilen bu LED ışık önemli bir rapor hazırlarken veya e-posta yanıtlarken kırmızı yanıyor. Müsait olduğunuz zaman da yeşil yanarak soru veya talep kabul ettiğinizi belirtiyor. DeskTimeRescueTimeOfficeTime gibi verimlilik uygulamalarıyla birlikte çalışan Luxafor, otomatik denetim de sunuyor.

Kickstarter‘daki fonlama kampanyaları devam eden ürünün USB ve kablosuz olarak iki farklı modeli bulunuyor.

https://www.kickstarter.com/projects/914874115/luxafor-your-ultimate-productivity-device/



Görsel; Kickstarter