Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dengesiz Beslenenlere Pop-Up Vitamin Dükkanı

Dengesiz Beslenenlere Pop-Up Vitamin Dükkanı

Japon krep restoranı Dohtonbori, fast food yiyeceklerden alınamayan eksik vitaminleri, takviye ilaçla destekleyen bir dükkan açtı.

Tamamen doğal ürünler ve özel pişirme teknikleri kullanan Japon krep restoranı zinciri Dohtonbori Okonomiyaki, fast food severler için Kaibutsu işbirliğiyle “Fast Food Aid” adını taşıyan gezici bir dükkan açtı. Fast Food Aid, Japonyalı gençlerin yakınlarda bulunan fast food restoranlarını yemek yemek için sık sık ziyaret ettiği Harajuku’ya açıldı.

Aslında sahte olan ve rafları ilaç kutularıyla dolu bu dükkandan, gıda takviyesi için kullanılan haplar alınabiliyor. İnsanları dengesiz beslenme konusunda eğitmek, bu konudaki gizli tehlikeler hakkında bilinçlendirmek amacıyla açılan dükkanın vitrininde yazan “For Free” (Ücretsiz) yazısı ve içerideki sarı neon ışıklı haç işareti, dispanseri çağrıştırarak hemen dikkat çekiyor. Vitrinde ve raflarda yer alan takviye vitamin, mineral hapları ücretsiz olarak alınabiliyor.

İnsanlar, günde 3 öğün yemek yeseler ve yeterince kalori alsalar da vücut için gerekli olan vitamin ve mineralleri yedikleri yiyeceklerden tam anlamıyla alamıyorlar.

Fast Food Aid ziyaretçilerinin %85.6’sını dengesiz beslenen kişilerden oluşuyor. İçeri giren insanlar, ilk etapta yedikleri yiyeceklerin üstüne almaları gereken ve onlara eczacılar tarafından verilen gıda takviyelerini görünce şaşırıp kalıyorlar. Çünkü vücudun ihtiyacı olan gerekli takviyeler; 1 hamburger için 20, 1 tabak ramen için 19, 1 dilim pizza için 24 hap alarak tamamlanabiliyor. Dohtonbori, bu sayede Fast Food Aid’e uğrayan insanların % 90’ınını kötü beslenme konusunda bilinçlendirmeyi başarmış.

Künye:

Yaratıcı Yönetmen: ikkyu
Sanat Yönetmeni: Junya Sato
Planlama: Kentaro Muraishi, Tatsuya Ishikawa
Halka İlişkiler Planlayıcı: Wataru Seki
Yapımcı: Kenichi Shimada
Mağaza Tasarımı: Aya Sato

Yönetmen: Futoshi Takashima
Görüntü Yönetmeni: Ryosuke Kawaguchi
Görüntü Yönetmeni: Keichi Tomita
Prodüksiyon Tasarımı: Aya Sato
Diyetisyen: Kanako Yajima
Müzik: Takao Ogi
Editör: Yuzuru Mitsuoka
Ses: Takaki Kato

Görsel: YouTube