Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Patates Kızartması İçin Patates Kabuğundan Ambalaj

Patates Kızartması İçin Patates Kabuğundan Ambalaj

Simone Caronni, Pietro Gaeli ve Paolo Stefano Gentile; fast food endüstrisinde her gün çöpe giden tonlarca patates kabuğunu ambalaja dönüştürecek bir proje yarattı.

Kahve atıklarından üretilen kahve fincanları HuskeeCup, ambalajıyla birlikte yenebilen KFC sandvici Edible Wrappers ve plastik bardaklara alternatif su kabağından yapılmış bardaklar HyO-Cups atıkları azaltmaya ve yeniden değerlendirmeye yönelik ilham verici işlerdendi. Peki ya patates kabuğundan yapılmış patates kızartması ambalajına ne dersiniz?

Fast food endüstrisinin atıklarına geri dönüşüm

Simone Caronni, Pietro Gaeli ve Paolo Stefano Gentile; Peel Saver – Ecological fries packaging adlı projeleriyle her gün çöpe giden tonlarca patates kabuğunu yeniden değerlendirmenin yolunu sunuyor. Özellikle fast food yemek şirketleri tarafından açığa çıkarılan yüksek miktarlardaki patates kabuklarını, ambalaj hammaddesi haline getiriyor.

Doğada %100 çözünebiliyor

Patates kabuğu, nişasta ve lif bileşenlerinden oluşuyor. Kabukların ıslatılıp yumuşatılmasının ardından doğal kurumaya bırakılmasıyla bu bileşenler birbirine bağlanma ve sertleşme kabiliyeti kazanıyorlar. Böylece tamamen endüstriyel atıktan yeni bir malzeme üretmiş oluyorsunuz ve bu malzeme doğada %100 bozunabildiğinden çevreye hiçbir zarar vermiyor. Kullanıldıktan sonra ambalaj, hayvanlar için besin kaynağı ve bitkiler için gübre haline gelerek biyolojik döngüye giriyor.

Patates Kızartması İçin Patates Kabuğundan Yapılmış Ambalaj Patates Kızartması İçin Patates Kabuğundan Yapılmış Ambalaj Patates Kızartması İçin Patates Kabuğundan Yapılmış Ambalaj Patates Kızartması İçin Patates Kabuğundan Yapılmış Ambalaj

Patates Kızartması İçin Patates Kabuğundan Yapılmış Ambalaj

Görsel: Behance