Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deneysel Koşu Sanatçısı Nike İle Yollarda

Deneysel Koşu Sanatçısı Nike İle Yollarda

Nike'ın uzun koşular için üretilen modeli için her 1 Facebook beğenisi için 10 metre koşan deneysel koşucu Tame, GPS sanatını yarattı.

Nike’ın tasarımı sayesinde daha uzun koşuları vaad eden LunarGlide+ 4 modeli için Widen+Kennedy Tokyo’nun ‘Run Like Me’ kampanyası kapsamında ‘koşu sanatçısı’ Joseph Tame, Tokyo sokaklarında her Facebook beğenisi karşılığında 10 metre koştu. (Nike+ GPS uygulaması takip ediyor.) Tame’in koştuğu yerler ise dev bir Nike ayakkabı şekli oluşturdu. O da yetmedi; yazıyla ‘Just Do It’ ve ‘Run Like Me’yi yazdı, bunun ismi de ‘GPS sanatı’ oldu.

Projenin gerçek zamanlı olarak sosyal medyada yarattığı etkileşim çok kayda değer. Dolayısıyla tabii ki, internet basınında da proje bolca yer almış. Tame, daha fazla like aldıkça, daha çok koşuyor, o koştukça bilgisayar başındaki insanların heyecanı ve kampanyaya olan ilgisi artıyor, o arttıkça beğeniler artıyor, Tate koşmaya devam ediyor.. 30 günün sonunda 42.000 metre yol katedilmiş ve harika bir kampanyaya imza atılmış oldu, elbette bir de LunarGlide+ 4’un uzun koşular için ideal olduğukanıtlamış…