Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisiklet Sürerek GPS Çizimleri Yapmak

Bisiklet Sürerek GPS Çizimleri Yapmak

Avustralyalı bisikletçi Pete Stokes, yüzlerce kilometre pedal çevirerek detaylı GPS çizimleri yapıyor.

Çizim yapmak için sıra dışı teknikler ve malzemeler seçmek, dikkat çekici işlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Kendi bedenine mimari çizim yapanından tutun da, tozlu kamyonlara çizim yapanına veya lüsid rüya çizimleri üretenine kadar çok sayıda ilginç sanatçıyla karşılaştık bugüne kadar. Avustralyalı bisiklet tutkunu Pete Stokes ise GPS sanatını iyi icra ederek tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.

Egzersiz uygulamasıyla yaratıcılık

Aslında Pete Stokes GPS ile çizim yapan ilk kişi değil. Dünyanın her yerinden bisikletçiler ve koşucular, GPS uygulamalarıyla yaratıcı işler yapıyor. Fakat bunlar sanatsal işler değil. Daha ziyade evlilik teklifleri gibi şeyler çizmek için kilometrelerce bisiklet sürüyorlar. Bunun dışında Nike reklamı için koşan GPS sanatçısının da ayakkabı çizdiğine şahit olmuştuk. Strava da sık tercih edilen GPS tabanlı egzersiz uygulamalarından biri. Çizilen rota yalnızca Strava uygulamasında görünür oluyor. Pete Stokes da bir Strava kullanıcısı olarak bu topluluğun bir parçası. Hatta kendisine Strava sanatçısı diyor. 45 yaşındaki bisikletçi, kendisi bir eskiz kalemi, yollarsa birer kağıtmışsana yüzlerce kilometre pedal çevirmiş. Böylece portrelerden, hayvan figürlerinden, çeşitli nesnelerden ve sembollerden oluşan bu dijital çizimler çıkmış.

Örneğin Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum günü şerefine onun portresini yorumlamış. Pink Floyd’un 1973 tarihli The Dark Side of the Moon albümünün yıl dönümünde ise bu albümün kapağını da çizmiş. Yine Nirvana’nın Nevermind albümünün ikonik kapağı da Pete Stokes’un haritaya işlediklerinden. Bunların dışında tilki ve ejderha figürleri de en dikkat çeken işlerinden.

Görsel: Instagram