Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dekupeli Foto

Dekupeli Foto

Türkiye'de bir fotoğraf stüdyosu, ürün fotoğraflarını dekupe edilmiş çekip teslim ediyor.

Piyero Stüdyo, Dekupeli Foto adında bir ürün duyurdu. Dijitalde stok görselle çok iş çözülür ama analog reklamcılıkta fotoğraf çekimi, özellikle ürün fotoğrafları hayatın önemli bir parçasıdır. Benim sektöre girdiğim yıllarda dijital geçiş de başlamadığından, bu ürün fotoğrafları, dia olarak çekilir ve klasörlerde saklanırdı. Yaratıcı yönetmenin seçtiği kahraman görseller ayrı poşetler içinde çekmecede, el altında bulundurulurdu. Bir reklamda ya da broşürde kullanılacaklarında da matbaaya gönderilir ve yük-çöz taranmış dokümanı gelirdi. Ürün görseli dekupe edilecekse de tüm bu işlemlerden sonra grafikerin maharetli ellerine teslim edilirdi.

Elbette dijital fotoğrafçılık diayı hayatımızdan çıkardı. Artık görseller sunucularda hatta bulutta saklanabiliyor ama yük-çöz bir dekupasyon işi hala maharetli bir grafiker eline ve yeterli miktarda zamana ihtiyaç duyuyor.
Bu nedenle özellikle ürün çekimleri için ideal olabileceğini düşündüğüm Dekupeli Foto ürünü kullanışlı göründü bana. Ürünün yaratıcısı Piyero Stüdyo, Dekupeli Foto’nun, çekilmiş fotoğraflara sonradan uygulanan bir dekupe işlemi olmadığını söylüyor. Fotoğraflar stüdyoda özel olarak oluşturulan bir sistemle çekiliyormuş ve şeffaf zeminli PSD olarak kaydediliyor.
Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz. Aşağıda ekran görüntülerini koyduğum fotoğrafları da yine sitede ortadaki imleçi hareket ettirerek orijinal ve dekupeli olarak gözlemleyebilirsiniz.