Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Boyutlu Basılan Bir Yılbaşı Hediyesinin Hikayesi

3 Boyutlu Basılan Bir Yılbaşı Hediyesinin Hikayesi

Bu yıl Bigumigu yılbaşı hediyelerini 3 boyutlu yazıcıda bastık.

Bigumigu olarak şirketleştiğimizden beri düzenli olmasa da zaman zaman müşteri ve dostlarımıza kurumsal birer küçük hediye göndermeye çalışıyoruz. İlk hediyemiz, 2 yıl önce ByWonderland‘in getirdiği Momiji tasarım oyuncakları olmuştu.

Bu yıl yine hem Bigumigu ruhuna uygun, hem de takip edip aktardığımız trendlere de dokunan bir hediye seçmek istedik. Benim son iki yıldır 3 boyutlu baskı teknolojileri konusunda yakaladığım önemli bir içgörü, bu makinelerin kişisel olanlarının bastığı objelerin hala birçoğumuz için ilginç ve yeni bir ürün olmasıydı. Tam bu süreçte 3Dörtgen‘le tanıştık. 3Dörtgen her bütçe ve ihtiyaca göre 3 boyutlu yazıcıları ithal edip satan, bunlar için çok çeşitli baskı malzemelerini elinde bulunduran yeni bir mağaza. 3Dörtgen’i 3 boyutlu baskı konusunda gözümüzde asıl değerlendirense, işi sadece ürün satmak olarak görmeyip, 3 boyutlu baskı çalıştayları yapmaları, hatta mağazalarını içindeki kafesiyle birlikte bir mekan olarak konumlandırmaları oldu. Kendileriyle görüştük ve yılbaşı hediyelerimizi onların tasarlayıp basmalarını rica ettik, kabul ettiler.

Haberin kapak fotoğrafı, Twitter’da paylaştığımız meraklandırıcı görseller ve bu güzel fotoğraf 3Dörtgen takımından Doğukan Güngör tarafından çekildi.

Vaktimiz çok bol değildi, seçeceğimiz objenin hem bir hatıra değeri olmasını istedik, hem de kısa sürede yükek adetlerde basmamız gerekiyordu. Sonuçta seri üretim işleminden değil, son derece kişisel makinelerden basılan nesnelerden söz ediyoruz.

Sonunda küçük kar tanelerini sezona uygunlukları açısından da çok beğendik ve hediye olarak göndermeye karar verdik. Hediyelerimiz 3Dörtgen’in imkanlarıyla basıldı, bu yüzden kendilerine teşekkür etmek için her paketimize 3Dörtgen’in küçük bir broşürünü de ekledik.

Hediye kutularımızı kartvizitlerimizin de malzemesi olan yarı şeffaf plastik olarak belirledik. Her bir kutuya 3 adet kartanesini yeni yıl tebrik mesajımızla birlikte yerleştirip, yanlarına da pembe dolgu malzemeleri ekleyerek kutuları kapattık. Gönderimler geçtiğimiz hafta sonu başladı, bugünlerde müşterilerimizin elinde olur. Bu sürecin neredeyse tamamını tek başına götüren iş ve hayat ortağım Aygül’e de buradan dev bir teşekkür etmek isterim.

Bir hatıra olarak bu hediyemizi size de ulaştırmamızı istiyorsanız bana [email protected] adresinden bir e-posta atabilirsiniz. Çok az sayıda kar tanemiz kaldığı için ulaşan herkese hediye göndermemiz mümkün olmayacak, ancak birkaç takipçimizi de olsa bu şekilde mutlu etmek, yeni yıl ruhuna uygun olur diye düşündük.

Aşağıda hediye paketleme sürecimizin minik bir fotoromanını bulabilirsiniz.

Yeğenim Ayda da paketlemede bize çok yardımcı oldu 🙂