Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Damlaların Stop Motion Koşusu

Damlaların Stop Motion Koşusu

Enerji içeceği Gatorade için hazırlanan ve CGI kullanılmayan kampanyada, damlaların milisaniyelik aralıklarla düşürerek spor yapan insan figürü yaratıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki popüler enerji içeceklerinden Gatorade, (Jesse Pinkman’a selam olsun) Nisan ayında piyasaya çıkardığı yeni içeceği G Active için TBWACHIATDAY ve UNIT9 ortaklığıyla çarpıcı bir kampanya hazırlandı. Hiçbir bilgisayar üretimli imgeleme (CGI) kullanılmadan hazırlanan Water Made Active kampanyasında tavandan milisaniyelik aralıklarla damlatılan G Active doğru zamanda çekilen fotoğraflarla hareket eden insan figürüne dönüştü.

İlk bakışta proje koşan, zıplayan ve kickbox yapan bir figürün hareketini gösteriyor. Spor yaparken kaybettiğimiz suya atıfta bulunan ve bu bağlamla Gatorade ilişkilendirilen proje, tıpkı stop motion yapımlardaki gibi suyun kare kare hareketlendirilipdoğru zamanda fotoğraflanmasıyla hayata geçiyor. Unit9’dan yönetmen Cole Paviour ve sinematograf James Medcraft’ın öncülüğünde geliştirilen Water Made Active; hareket yakalama, hareket kontrol ve buna ek olarak geliştirdikleri sıvı damlatan platform sayesinde gerçeğe dönüşebilmiş. Figürün hareketleri profesyonel sporcular tarafından canlandırılmış ve dijitalleştirilmiş. Ardından bu hareketlerin sıvılar üzerinden nasıl gerçekeleşebileceği planlanmış.

Sıvı damlalarının seyrini gerçekleştiren platform toplamda 20.000 bağımsız parçadan oluşuyor ve bunların büyük bir kısmı bu proje için yapılmış, geliştirilmiş parçalar. Platformun üst kısmında yer alan birbirinden bağımsız 2.048 kapakçık ise sıvının milisaniyelik ve milimetrelik farklarla yere düşmesini kontrol ediyor. Water Made Active’in geliştirilme sürecinde toplamda 5000 saatten fazla emek harcanmış. Kampanyanın kamera arkası görüntülere de yazının sonundan ulaşabilirsiniz.

Künye:

Marka: Gatorade
Ajasn: TBWAChiatDay
Prodüksiyon: Unit9
Yönetmen: Cole Paviour
Görüntü Yönetmeni: James Medcraft
Yapımcı: Holly Restieaux
3B Sıvı Yazıcı: Machine Shop
Hareket Kontrol: Mark Roberts Motion Control / Ian Menzies
Sanat Departmanı: Nick Ellis
Işık: Onkar Narrang
1. AD: Rob Thorpe
1. AC: Tom Ried
Kamera: Arri Rental

Görsel: Vimeo