Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar Oymaya Hazır

Çocuklar Oymaya Hazır

Opinel, çocuklar için ürettiği cep bıçağı serisinin ambalajında geri dönüştürülmüş ağaç gövdeleri kullanarak çocukları bir an önce ahşap oymaya teşvik ediyor.

Fransız bıçak üreticisi Opinel‘in izcilik, kamping, yürüyüş, ağaç evler gibi doğa etkinliklerini seven çocuklar düşünülerek üretilmiş cep bıçağı serisi My First Opinel, 7 yaş üstü çocuklar için tamamen güvenli, 5 farklı renkte cep bıçağından oluşuyor. Bu seri için JWT Frankfurt tarafından hazırlanan READY TO CARVE ambalajı ise çocukları bir an önce bıçağı kullanarak ahşap oymaya teşvik ediyor.

Geri dönüştürülmüş küçük bir ıhlamur ağacı gövdesinden oluşan ambalajda bir çocuk cep bıçağının yanı sıra görselleştirilmiş bir talimatname bulunuyor. Talimatnamede bıçağı nasıl kullanacakları kolay anlaşılır bir şekilde anlatılıyor. Böylece cep bıçağını bulup da oymak için uygun ağaç bulamayan çocuklara ikisi bir arada sunulmuş oluyor. Bundan sonrasında çocukların tek yapmaları gereken bıçağı çıkarıp talimatları izleyerek eserlerini yaratmak.

Doğru şekil, doğru ağaç, doğru boyut konularında uzun süren bir araştırmayla ortaya çıkan ambalaj, aynı zamanda da benzer anlayışta bir teşhir ünitesiyle destekleniyor. Mağazalarda sergilenen bu ünitede her bir ambalaj daha büyük bir ağaç gövdesinin dallarını oluşturuyor.

My First OPINEL READY TO CARVE, Globetrotters Almanya mağazalarında satışa sunulmuş. Sonuç, etkileyici. Bıçakların stoğu lansmandan bir ay sonra tükenmiş bile. Opinel, Almanya’daki satış başarısından sonra 2017 itibariyle Fransa, Belçika ve İngiltere’de de seriyi piyasaya sürmeyi planları arasına almış.

Künye:
Reklam Ajansı: JWT, Frankfurt, Almanya
Yaratıcı Yönetmen: Mark K. Karatas
Sanat Yönetmenleri: Elena Senn, Sebastian Panzer
Reklam Yazarı: Haiko Kanngiesser
Prodüksiyon / Sanat Yapım: Bernhard Schmidt, Claudia Klein, Sandra Schreier / Transmission Advertising Services
Dijital: Lars Kopp

Görsel: Mark K. Karatas