Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
5 Bölümlük Mini Belgesel: Kabus Kerim’le Köklere Dönüş

5 Bölümlük Mini Belgesel: Kabus Kerim’le Köklere Dönüş

Red Bull, Cartel ve Karakan'ın kurucu üyelerinden Kabus Kerim ile bir araya gelerek müziğinin köklerine giden bir yolculuk serisi hazırladı.

Türkçe rap’in popülerleşmesinde ve ana akım olmasında büyük katkı sağlayan, ilk nesil Türkçe rap gruplarından Cartel ve grubun kurucu unsurlarından Karakan’ın üyelerinden Kabus Kerim, müziğinin köklerine doğru bir yolculuğa çıktı. Yaşadığı şehir Nürnberg’de başlayan ve doğduğu şehir olan Manisa’ya yolculuk Edirne, Ankara ve Aydın duraklarıyla devam ediyor.

Red Bull’un hazırladığı ve 5 bölümden oluşan Kabus Kerim’le Köklere Yolculuk serisi 25 Kasım’da yayınlandı. Kabus Kerim’in müziğine ilham veren kültürlerin, sample’ların (ses kesiti, numune) peşinden gidiyor. Ortama 7 – 9 dakikadan oluşan bölümlerin dış sesi de Kabus Kerim. Böylece seriyi izlerken bir yandan da Türkçe rap’in geçmişine, yöresel seslerin ve müziklerin küresel müzik endüstrisine nasıl etki ettiğine ve bir hayata tanık oluyoruz.

Ankara’da Derdiyoklar Ali, Aydın’da Kamufle ve Manisa’da Yener ile bir araya gelen Kabus Kerim, insanı mutlu eden ve içinde yeni hisler yeşermesini sağlayan yegane unsurun insanın köklerinde saklı olduğunu aktarıyor. Ve kendi köklerine doğru bir yolculuğa çıkıyor.

Kabus Kerim’le Köklere Dönüş belgeselinin tüm bölümlerini aşağıdan izleyebilirsiniz. Detaylı bilgiyi ise buradan alabilirsiniz.




Görsel: Red Bull