Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Charlie Sheen Twitter hesabını nasıl onaylattı?

Charlie Sheen Twitter hesabını nasıl onaylattı?

Twitter bir süredir "verified" yani onaylanmış hesap sürecini durdurdu. Yani yanında "verified" ikonu görülen bir çok ünlü isim, gerekli işlemleri önceden yapanlardı.

Charlie Sheen başına gelen bir takım olaylardan sonra (hiç özet geçemeyeceğim, google'layın göreceksiniz zaten) dizisinin yayından kaldırılması üzerine Twitter'a gelerek hayranlarıyla birebir iletişime geçmeye karar vermiş. Bundan sonrası ise biraz şaşırtıcı. Çünkü hem @CharlieSheen kullanıcı adını almış yıldız, hem de kısa sürede hesabı onaylatarak kendi hesabı olduğunu kanıtlamış. Şimdi de 1,2 milyon takipçiyi geçmiş durumda.

Peki bunu nasıl gerçekleştirmiş? Bir çok Hollywood ünlüsünün Twitter hesapları ile ilgili danışmanlık aldığı Ad.ly firması sayesinde. Firmaya ulaşan Sheen'in temsilcileri, önce kullanıcı adının teminini sağlamışlar. Sonra da Ad.ly, Twitter'daki direkt bağlantılarını kullanarak medyanın gündemdeki isminin Twitter'da olmasının önemini şirkete anlatmış ve resmen torpille Charlie Sheen'in hesabını onaylı hesaba çevirtmiş. Sheen ve Ad.ly bağlantısı ilk kez GQ'da haber olmuş. Benim toparladığım bilgiler de Ad Age'den.

Ad.ly ile yapılan röportajın kalanını buradan okuyabilirsiniz.