Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canon Pixma: Bazen Çıktı Almak Daha İyidir

Canon Pixma: Bazen Çıktı Almak Daha İyidir

Canon Amerika, her şeyin dijitalleştiği dünyada pabucu dama atılmaya yüz tutmuş yazıcıların değerini esprili bir dille hatırlatıyor.

Grey New York’un Canon’un Pixma yazıcıları için hazırladığı “Never Again” (Bir daha asla) isimli kampanya videolarında; yazıcı kullanmayıp, değerli fotoğraf ve belgelerini dijital olarak muhafaza eden ve zor duruma düşen insanların yaşadıkları komik anlara tanık oluyoruz.

En kötü ne olabilir ki demeyin, verilen örnekleri sırıt sırıt izleyeceğinize eminim!

İlk videoda bir anne, futbol maçında çekilen fotoğraflarına bakmak isteyen küçük oğlu ve arkadaşına fotoğraf makinasını uzatıyor: “Al hayatım, sola doğru kaydırarak bak” Ve olanlar oluyor, keşke basıp öyle saklasaydım denecek, çok özel fotoğraflar şılak diye çocukların önüne açılıyor.

ikinci videoda, küçük kızını konsere götürmek isteyen babanın dramını izliyoruz. Adamceyiz telefonunun ekranı kırık olduğu için QR kodu okutamıyor ve sonrasında başına gelmeyen kalmıyor. Bazen biletin çıktısını almak daha iyi bir fikir olabilir, ne dersiniz?

https://www.youtube.com/watch?v=f_urb9p9p6c
Üçüncü videoda, bir cenaze töreninde yapacağı anma konuşmasına hazırlanan pederi izliyoruz. Peder önündeki tablette yazılı olan konuşmasına tam başlayacakken, tabletin şarjı pat diye bitiveriyor. Peder, acılı izleyenlerin karşısında jenerik bir konuşma yapmayı deniyor ve tabii attıklarının hiçbiri tutmuyor. Bu, bir insanın başına gelebilecek en utanç verici olaylardan olsa gerek!

https://www.youtube.com/watch?v=o6ZtrUTjMng
Canon, serinin ilk iki videosunu bir süre önce yayınlamıştı:

Bu video içlerinde en çok güldüğüm oldu: Küçük kız annesine sorar: Neden duvarda benim hiç fotoğrafım yok anne?” Anne hiç olmayacak bir cevap verir: “Sen doğduğunda artık Facebook’umuz vardı canım, bütün fotoğraflarımda etiketlisin.” Bu konuşma sonrasında küçük kızın intikamı oldukça ağır oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=rOAiO7Q25Ng
Son videoda ise haritalarının çıktısını almayıp Google Maps’e güvenen ve ormanın ortasında sinyal problemi yaşayıp aç-susuz kalan bir çifti izliyoruz. Ama siz de dağ tepe gezmeye gidiyorsunuz canım, insan bir harita almaz mı!

https://www.youtube.com/watch?v=_iSkhiUHzME

Bu kadar utanç verici durumu peş peşe izledikten sonra sanırım hepimiz anlamışızdır: Dijital teknoloji güzel şey evet, ama biz yine de bazen çıktı alalım!

Künye:

Reklamveren: Canon USA
Ajans: Grey, New York
Üst Yaratıcı Yönetici (Global): Tor Myhren
Üst Yaratıcı Yönetici (New York): Andreas Dahlqvist
Üst Yaratıcı Yönetmenler: Steve Krauss, Ari Halper
Grup Yaratıcı Yönetmenler: Stu Mair, Anthony DeCarolis
Yaratıcı Yönetmen: Noel Hamilton
Yazar: Reagan Ward
Sanat Yönetmeni: Ian Liu
Proje Yöneticisi: Emma Tonetti
Yapımcı: Lauren Tuttman
Partner: Rick Cusato
Başkan Yardımcısı, Hesap Yöneticisi: Nikki Maizel
Başkan Yardımcısı, Hesap Yöneticisi: Cristina Fotieo
Hesap Yöneticisi: Genevieve Gray
Asistan Hesap Yöneticisi: Abel Flint
Planlama: Steve House
Yapım Şirketi: Vision, New York
Yönetmenler: Michael Andrews, Daniel Mabe
Görüntü Yönetmeni: Jordan Parrott
Editörler: Jesus Sepulveda, Adam Talaid, Vision Post @ Grey
Müzik: Zachary Pollakoff
Ses Tasarım: Dante Desole

Görsel; Youtube