Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali ve Bill & Melinda Gates Vakfı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Cannes Chimera yarışması, yaratıcı iletişim profesyonellerinin Y neslinin (“millennials”) dikkatini küresel sorunlara çekmesini sağlayacak “o büyük fikir”le gelmesini sağlayacak.
Y neslinin insanlığın en geniş, en teknolojiye hakim ve en birbirine bağlanmış (Türkçesi kendini biraz yadırgatabilen “interconnected”) nesli olduğunu belirtip neslin dünya sorunlarıyla ilgili uzun vadede en etkili değişimi gerçekleştirebileceğini iddia eden yarışma, onları harekete geçirecek büyük yaratıcı fikri arıyor.
Dünya çapında yaratıcı iletişim sektörüne çağrıda bulunan yarışmanın briefine gelince; Y neslinin küresel sağlık ve kalkınma sorunlarına dikkat çekecek yenilikçi iletişim konseptini (anlayışını) bulmak. Yeni bir araç, platform, ürün veya parlak bir hikaye anlatımı… Herhangi biri olabilir. Hangi konseptlerin değerlendirmeye alınmayacağı ve kazananları bekleyen ödüllerle ilgili detaylar burada yer alıyor.
Önemli olan konseptin Y neslinin küresel sağlık ve kalkınma sorunu üzerine diyalogda bulunması ve yenilerini üretmesine, akranları ve toplululuklarla değişim için fırsatlar tartışıp oluşturmasına, sorunla ilgili proje ve organizasyonlara katkıda bulunmasına ve ilgili yeni topluluklarla ağlar geliştirmesine teşvik etmesi.
Konseptin hedef kitlesi olarak 18-34 yaş arasında ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya’da yaşayan kişiler belirtilmiş. Bu ülkelerin özellikle belirtilmesinin nedeni söz konusu sorunla ilgili en büyük yatırımı yapmaları. Yarışma belirli bir ülke veya birden fazla ülke için konsept geliştirilmesine de açık.
1 Ağustos’a kadar fikrinizi buraya girebilirsiniz. Yarışmada 10 kişiye kadar kazanan olabilecek ve kişi başına 100.000 ABD dolarına ulaşan ödüller alabilecek kazananlar. Bir sonraki Cannes Lions’da bu 10 proje içinden seçilen bir tanesi, hayata geçirilebilmesi için 1 milyon dolara varan bir ödüle daha hak kazanabilecek.
Brief’in önemini bu detaylara girmeden anlatan tanıtım videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz. Başlıktaki “dünyanın yaratıcı departmanı” ifadesi doğrudan buradan alınmadır.
Kaynak: canneschimera.com